Популярността на президента на Франция Еманюел Макрон се топи много

...
Популярността на президента на Франция Еманюел Макрон се топи много
Коментари Харесай

Популярността на Макрон се топи бързо

Популярността на президента на Франция Еманюел Макрон се топи доста по-бързо спрямо неговите прародители. Това е обезпокоително, тъй като наклонността е регистрирана в първите 100 дни на мандата.

Според данните от изследването на Ifop, единствено 36% от запитаните са удовлетворени от активността на Макрон, а други 64% считат, че той нищо не е постигнал. Тези данни са доста по-лоши спрямо неговия предходник социалистът Франсоа Оланд.

 Макрон против
Макрон против " обществения дъмпинг " във Франция

Работниците от Източна Европа измъквали работните места на французите

В началото си на мандата Оланд беше поддържан от 46% от французите. Рейтингът на Макрон единствено за месец падна с 10% от 64 до 54%.

Четири изследвания през последните седмици демонстрираха, че поддръжката за Макрон внезапно е намаляла спрямо предходни анкети, макар че всяко от тях показа разнообразни данни за известността му. Допитванията на ФИПОМ, " Харис интерактив ", " Югав " и " Елаб " демонстрираха, че сред 36 и 54 % от интервюираните се отнасят позитивно към президентството на Макрон - спад спрямо предходни изследвания на публичното мнение, които също бяха посочили, че рейтингът му на утвърждение е намалял, откогато той завоюва 66 % от гласовете на изборите през май.

 „ Уикилийкс” разгласява над 20 000 имейла на Макрон
„ Уикилийкс ” разгласява над 20 000 имейла на Макрон

Имейлите са от интервала сред март 2009 и април 2017 г

Спадането на рейтинга му на утвърждение е смайващо, като се има поради, че преди два месеца Макрон беше хвален, че ускорява увереността на Франция, по този начин нужна след години на опасения за сигурността и стопански застой. Вместо това той от ден на ден е представян като жаден за власт и некомпетентен.

Френските медии стартират да назовават Макрон " Юпитер ", имайки поради митологичния цар на римските богове и чувството, че президентът изпитва възприятие за предимство, откакто раздруса политическата система във Франция и се изстреля от състояние на сравнителна неопределеност до най-висшия пост в страната на 39-годишна възраст.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР