Популярният тайландски островен курорт Пукет затвори плажовете си, ограничи достъпа

...
Популярният тайландски островен курорт Пукет затвори плажовете си, ограничи достъпа
Коментари Харесай

О-в Пукет спира достъпа до плажовете и планира да затвори летището си

Популярният тайландски островен курорт Пукет затвори плажовете си, ограничи достъпа за външни лица и се приготвя да затвори летището, полагайки старания да ограничи разпространяването на ковид, съобщи ДПА.

Губернаторът на Пукет Пхакапхонг Тавипатана забрани влизането и излизането на транспортни средства от Пукет от през днешния ден до 30 април и издаде заповед за затваряне на летището на острова от 10 до 30 април.

Всички плажове, както и квартала на алените фенери, би трябвало да затворят, гласи разпоредба, издадена в събота, предава Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица тайландското държавно управление разгласи изключително състояние, затвори границите за туристи и предложи на хората да си останат у дома. Пукет, сходно на столицата Банкок, разпореди, че на заведенията за хранене им е разрешено единствено да оферират храна за у дома и доставки. В курорта бяха затворени и кината, спортните арени, салоните за масаж, водните паркове и зоомагазините.

Туризмът обезпечава към 10 % от брутния вътрешен артикул на Тайланд, а Пукет е доста известна туристическа дестинация. Тайланд е отчел спад от почти 40 % в туристическия поток по отношение на предходната година поради ковид. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР