Популярният шеф готвач Борис Петров коментира наболели напоследък теми за

...
Популярният шеф готвач Борис Петров коментира наболели напоследък теми за
Коментари Харесай

Шеф Борис Петров срина ресторантьорския сектор: Светът ни се смее - за тях сме обръснати маймуни и сандвичари

Популярният началник готвач Борис Петров разяснява наболели в последно време тематики за ресторантьорството. Както всекидневно - направи го в по роднински жанр - непосредствено и без да премълчава нищо:

Вместо да се спори 9% или 20% да е Данък добавена стойност в Туризма и Ресторантите, да се намерения за какво за последните 30 години тези два бранша станаха за смях в целия Свят. Това не е футбол, това е живота на децата ни!!!

Ние сме с най-голямото проваляне имиджово на ресторантьорството и хотелиерството в Света. Като виждам по какъв начин ни приема светът и се усещам може би като Цар Самуил след борбата с Василий II, където великата българска войска е колони от слепци, водени тук тям от някой полу-сляп!?

Водачите ни може да ги видиш да ядат леден сандвич, кренвирши и пица на парче. Нямаме поддръжка на никакво родно земеделие и даже Фермерски Пазар като се изключи катуни, които се отварят на места. Навсякъде по малкия екран в праймтайм се пускат някакви изкривени формати от едни и същи несретници продуценти, дето най-умният сред тях сърба стрида в мола или назовава гръцките гереци Ресторанти. Формати с простаци дето вършат месото " Пекано ", други пеперуди накичени с пръстени като остарели ромки въртят мастър сарми от праз лук, трети дето не влизат в кухнята от 10 години приказват за философия и хранене, нещастници дето единствената им цел да сграбчен по 20К от подправените храни на веригите които популяризират. Навсякъде по малкия екран мирише на развалена храна. А цивилизация на една нация се дефинира от Гостоприемство и Храненето, където у нас е на едно от последните места на Света.

Лошото обучение и тези неприятно поднесени формати образоват едни комплицирани деца, които на 3-4 години в кухните са с най-великите искания, вървят Като Спайдърмен, а са просто едни кашавари на заплата, другояче последните 15 години то не беше Бокюз Д`Ор то не бяха мишленови заведения за хранене, то не бяха надпревари. Бързат да станат велики и да ги дават по малкия екран. Иначе 99% от тях след 10 години са сандвичари, някои дори доставчици или водачи. Хотелите с искания с несъответстващ мениджмънт назначават някогашни бояджии, които видиш ли претърпяли катарзис и станали някакви велики готвачи, единствено за няколко години.

Знам, че за доста от вас, които четете това Храненето и Гостоприемство не са значимите детайли, гоните си заемите, мислите се за нищо с новата си къща в Малинова Долина, хубавата кола, екскурзията в чужбина, само че помнете едно, Навсякъде ви мислят за идиоти. Има страни, които ни мислят даже за обръснати маймуни. Така че, в случай че не сложим Туризма и Храненето в държавната политика, няма да бъдем нищо повече за Света! Толкова ли е мъчно да погледнем към Хърватия, та в случай че си извършите едно ДНК, ще видите, че сме същите хора, просто мозъка ни е болен. Създали сме си някакви полу божества след седми век закачваме ги на всички места като Цезари и се кланяме на някаква велика история, живеейки в кочина, която всеки ден става по-миризлива. Толкова ли е мъчно да станем Модерни, Мислещи Хора. Да спрем, да лежим на остарели лаври на Измислена История, да хабим запаси за остарели религии като това да градим и бутаме монументи, та това е правено сред III век V при промяна на религиозните култове в Рим. Там е хабен подобен запас, за тотеми. Кога ще станем Модерни Хора, дадох образец с Хърватска, какъв брой е комплицирано, направете България Туристическа Дестинация, както направиха те. Имаме всички дадености, поканете хората да ги оценят те ще оказват помощ за всичко останало. Къща без посетители е " Сива Къща " няколко индивида мърсят посредством телевизия и медии, махнете ги, да почистим, да наредим и да отворим вратите на тази бедна и загиваща страна, с толкоз доста измислени култове. Да подобрим образованието и да влагаме в бъдещето. Ние не сме деца на Божества, ние сме просто едно племе, което се затрива и самоизяжда.....та даже и с извадени очи, да родим потомство, което ще ни измъкне от тресавището!!!?
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР