Популярният журналист Мартин Карбовски, чиято истинска фамилия е Богданов, бе

...
Популярният журналист Мартин Карбовски, чиято истинска фамилия е Богданов, бе
Коментари Харесай

Разсипаха Карбовски след руски фейк за православни делфини с икона за Путин

Популярният публицист Мартин Карбовски, чиято същинска фамилия е Богданов, бе унищожен от насмешки в мрежата, откакто популяризира съветска подправена вест за " отряд " от 12 делфина, които сякаш извадили икона от Черно море на плажа в Сочи и я дали на случаен руски боец, който пък я занесъл в Москва.

Карбовски и уеб страницата му " Втори фронт " са сочени за един от главните рупори на съветската агитация в България.

Освен панславизма различен главен миг от пропагандата на Кремъл е потреблението на православието под командването на " Третия Рим - Москва " за приобщаване към така наречен Руски свят на страни като България, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Беларус, Украйна и така нататък В тази връзка постоянно в съветските медии се тиражират всевъзможни измислени предания, да вземем за пример от Ванга, които да накарат хората да имат вяра в божия промисъл на дейностите на Кремъл.

Ето какво написа " Втори фронт " на Карбовски.

" Истинско знамение се случи на брега на Черно море. Делфини извадиха икона на Света Богородица и я върнаха на вярващите. Невероятната преживелица се е разиграла тази година на брега в град Сочи, Русия.

Делфините са едни от най-милите морски създания, с които ни е дарила природата. Няма човек, който да не се усмихне при типа им в морето. Самите те са изключително човеколюбиви и подлежат на дресировка. Освен това са дарени с неподозирани благоприятни условия, за които даже учените нямат никакво пояснение.

Случката с делфините в Русия няма разумно пояснение. Вярващите са уверени, че тя е следващото знамение, дело на всемогъщия Бог.

По време на лятната си отмора плажуващи в Сочи станали очевидци на чудото. Всичко било умерено, когато дузина делфини доплували до брега и оставили там икона с облика на Пресвета Богородица. След това още веднъж също толкоз умерено отплавали към дълбините.

Пръв до светинята се докоснал някогашен боец, който по това време бил на плажа дружно със фамилията си. Той прибрал иконата и незабавно я занесъл в Москва. Там тя ще бъде изложена в една от най-големите църкви на видно място. "

 



Оказа се, че фейкът е от минали години и переодично се тиражира в България, Румъния, Гърция и така нататък

" Претоплянето на манджата " с православните делфини по време на войната в Украйна и събарянето на държавното управление в България обаче надали е инцидентно.

Под поста на Карбовски има хиляди лайкове и стотици одобрителни мнения от вярващи хора  неговата публика. 

" По сходен метод и Зографския манастир в Атон е получил чудотворната иконат на Св. Георги! "

" Делфините са най благите и интелигентни същества на земята! "

Мрежата обаче завря и от насмешки към очевидния фалшив.

Ето част от мненията:

Ако вуйна Ванга не е споделила на Нешка за тази икона, нямам доверие въобще!

И в България преди време беше станало сходно знамение! По време на концерт на Веско Маринов в Каварна няколко делфина доплували да избавят хората от публиката

Тия делфини дали не могат да те вземат и да те върнат назад на някой съветски бряг

A един делфин донесъл на Карбовски 4000лв! Кеш! В София! Е това е знамение. Прайс Лорд!

Руското бело не прости!

Значи спрете да я хвърляте тази икона в морето към този момент. Делфините 5-6 години не могат нищо друго да свършат. Като " патриоти " на Йорданов ден са, единствено че вместо кръст, вадят икони всяка година.

А пък два от делфините, отдалечвайки се от плажа в Сочи в посока на запад към Одесса, изписват във водата с перки признака Z!

Мда, присъствах на връщането. Беше грандиозно литийно шествие от Околовръстното до Центъра на Сочи, 32 делфина я носеха на ръце

Пълна дезинформация! Не са делфини а крокодила Гена...

Досто дълбоко сте ровил в кафявата кал на съветските медии, с цел да извършите квотата. Новината се е появила там преди пет години, не " тази година "

Дано тези делфини те намерят и извадят от жалкото ти съществувание. А беше обичан създател и водещ на доста хора преди 20 и повече години. Жалко и тъжно проваляне.

Точно ей по този начин девалвират християнските полезности и чудеса - когато се трансфорат в кич.

Скоро се чака още по-голямо знамение - да издърпат самия крайцер и да го върнат на вярващите.

Карбонка, за какво смяташ хората за чак толкоз тъпи. ОК, наблюдават те някакви тетки, само че и на тях им е останало нещо "





Цитиридис даже описа анекдот:

" Днеска един делфин ми извади бира от морето, залавихме се. Разправям му за оная икона в Сочи, дето я извадил различен делфин, той вика " брат, не знам кво друсат тия, дето ги пишат тез неща ". Аз знам, но си приказвам с делфин, тъй че нищо не знам.

Хубаво е да имаме избор на действителности. Тука Министерство на вътрешните работи се фука, че снимало некъв дебил с 200 км/ч, малко по на запад снимат Космоса, както в никакъв случай до момента. Ама ние Космос сме виждàли, но подобен прекрасен джип нееема, бе, батеееее. "









Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР