Популярният хакерски форум Basetools.ws е танал жертва на хакерска атака,

...
Популярният хакерски форум Basetools.ws е танал жертва на хакерска атака,
Коментари Харесай

Хакер изнудва свои колеги, заплашва да ги предаде на властите



Популярният хакерски конгрес Basetools.ws е танал жертва на хакерска офанзива, заяви съветският уебсайт CNews. Пробивът е последван от известие с условие да бъдат заплатен 50 хиляди $. В противоположен случай неговият създател заплашва да съобщи базата данни на уеб страницата “компетентни органи”.

Думите са подкрепени от фотография на администраторския панел на Basetools, на който се виждат IP адреса на уеб страницата, както и данните за администрация.

Прочетете още: Военноморските сили на Съединени американски щати с пиратски програмен продукт за $600 млн.

Освен това атакуващият е пуснал свободен достъп до огромен брой хакерски принадлежности, които са били продавани през уеб страницата, както и данни за достъп до тях.

Скоро след обявата Basetools, като съгласно CNews за известно време потребителите са били прехвърляни на подправен адрес. В момента на уеб страницата е поместена публикация, съгласно която достъпът ще бъде възобновен до 24 часа и с усъвършенствана система за сигурност.

По всичко проличава, че причина за хакването са неизяснени бизнес връзки. В упоменатото известие притежателите на уеб страницата са упрекнати, че манипулират статистиките за възнаграждение на предлаганите там принадлежности.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР