Популярните Побити камъни край Варна са известни в цял свят.

...
Популярните Побити камъни край Варна са известни в цял свят.
Коментари Харесай

Учен: Два вида бактерииса градили Побитите камъни

Популярните Побити камъни край Варна са известни в целия свят. Малцина обаче знаят, че групата на пътя сред крайморския град и Девня е в действителност една дребна част от целия естествен феномен. Останалите колони са разпръснати по западната част на Варнeнското плато сред град Белослав и селата Страшимирово, Слънчево, Баново и Повеляново на повърхност от близо 50 квадратни километра и остават непознати за туристите. Там, където са струпани, регионите са без растителност и основават чувство за дъно на море, като към момента могат да се намерят и фосили.

Вижте фотоси >>

За произхода на Побитите камъни има цяла плеяда теории и хипотези - че са останки от крепости, че са дело на индивида, че са вкаменени гори, дори, че са дело на извънземни. За търсенето на истината, проучванията и силата на природата Българска телеграфна агенция беседва с проф. Любомир Димитров, теоретичен секретар на Института по океанология към Българска академия на науките.

Най-атрактивната част от Побитите камъни в действителност е край Белослав, в региона по-известен като Кариерата, описа Димитров.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР