Популярната поредица на BBC One, която се излъчваше от 1978

...
Популярната поредица на BBC One, която се излъчваше от 1978
Коментари Харесай

Израснали Сме С Него! Отиде Си Звездата От Седморката На Блейк

Популярната поредност на BBC One, която се излъчваше от 1978 година до 1981 година, е основана от Тери Нейшън. Дароу пое ролята на водещ персонаж в последните две серии на шоуто, откакто Томас напусна. Особеният темперамент на героя, в контрастност с безизразното му лице, го направиха любим на публиката.

Освен в " Седморката на Блейк ", Дароу се появи като гост-звезда в " Доктор Кой " през 1985 година, а сред 2009 и 2014 година имаше непрекъсната роля на арбитър в " Закон и ред: Англия ". Също по този начин артистът вземаше присъединяване в дългогодишни английски сериали като " Емърдейл ", " Улица " Коронация " и " Легенда за Робин Худ ", където изпълняваше ролята на шерифа на Нотингам.

Пол Дароу е роден през 1941 година в графство Съри, Англия. Докато учи в Кралската академия за трагично изкуство, споделя апартамент с Джон Хърт и Иън Макшейн. Жени се за Джанет Лис-Прайс през 60-те години, откакто я среща на снимачната площадка на медицинския сериал " Emergency - Ward 10 ", в който и двамата имат функции. Тя умира през 2012 година

През последните години Дароу имаше здравословни проблеми, които доведоха до ампутация на единия му крайник, както и частична - на другия. През 2018 година се появи в предаването " Pointless Celebrities " в инвалидна количка, където гостува дружно с още една от звездите на " Седморката на Блейк " - Майкъл Кийтинг.

Британският артист имаше и дълга кариера в театъра. Едно от най-прочутите му превъплъщения е това на Самюел Ваймс от постановката, основана на поредицата книги " Света на диска " на Тери Пратчет. Най-известен обаче ще остане с ролята си на Кер Ейвън.

Пред BBC приятелят на Дароу - Морийн Марс, показа:

" В продължение на три десетилетия бях поддръжник на Пол и имах голямата привилегия да бъда част от живота му. Днес си отиде една звезда... Без него светът ще бъде по-мрачно място. "
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР