Популярната антивирусна програма Kaspersky отново се сблъсква с неприятности. Според

...
Популярната антивирусна програма Kaspersky отново се сблъсква с неприятности. Според
Коментари Харесай

Руски хакери използвали Kaspersky, за да шпионират

Популярната антивирусна стратегия Kaspersky още веднъж се сблъсква с неприятности. Според обява на в. New York Times, разузнавачи на Израел са предизвестили сътрудниците си от Съединени американски щати, че съветски хакери употребяват софтуера за кибершпионаж на институциите им. Това е довело и до възбраната за потребление на Kaspersky в институциите на Съединени американски щати, която беше издадена от администрацията на президента Доналд Тръмп това лято.

Съединени американски щати забрани потреблението на Kasperksy в институциите

Касперски: Руските киберпрестъпници са най-лошите

Израелските специалисти са разкрили, че в мрежите на Kaspersky са ситуирани хакерски принадлежности, които може да идват от американската Агенция за национална сигурност (NSA). След като са уведомили въпросната организация, следствието посочило, че инструментите в действителност се употребяват от съветски хакери, които може да са свързани с съветското държавно управление.

Енергопреносните мрежи на Съединени американски щати и Европа са под хакерска атака

Как наподобява допустимо най-опасната хакерска атака

Хакерите са взели въпросните принадлежности през 2015 година след сполучлива хакерска атака. Взетите данни са били употребявани от хакерите най-малко две години. Според разбор на институциите, открадната информация може да се употребява за хакерски атаки против Съединени американски щати и държавни и индустриални мрежи, оповестява настрана в. Washington Post.

18 ИТ компании са жертва на проведена хакерска атака

Kaspersky отхвърля да има връзки с което и да е държавно управление. Компанията споделя, че последните изказвания са от анонимни източници и не са доказателство за обвиняванията. Kaspersky постоянно е отричала, че спомага на държавни управления. Нито една от страните в разногласието обаче не разяснява дали може да става дума за хакери, които са преодолели част от отбраните на Kaspersky и са употребявали приложението за шпионаж без знанието на компанията.



За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР