Попитан дали знае, че думите му могат да се приемат

...
Попитан дали знае, че думите му могат да се приемат
Коментари Харесай

ЦИК порица Кирил Петков, свалил тайната на вота си и агитирал с посочени номера в бюлетината

Попитан дали знае, че думите му могат да се одобряват за пропаганда, той отговори: " Не считам, че това е предизборна пропаганда, тъй като аз споделих за кого съм дал своя вот, само че не приканих никого да гласоподава за същия човек ".

Ваднага по-късно обединението ГЕРБ-СДС в София е подала тъжба за жестоко нарушение на възбраната за пропаганда в изборния ден от страна на Кирил Петков. Според някогашните ръководещи в нарушаване на закона той е направил очевидна пропаганда в свое изказване пред медиите в изборния ден. " Целта на възбраната за пропаганда е да се даде опция на гласоподавателите в спокойна и необременена атмосфера от политически послания и внушения, да образуват свободно волята си по въпроса кой политически индивид да поддържат. Явно е, че тази цел не може да бъде реализирана с отправянето на директна пропаганда за посочените от него претендент и партия. Затова всяка форма на отправяне на политически внушения за поддръжка или за неподкрепа на претендент, партия и така нататък следва да се възприема за " предизборна пропаганда ", се споделя в жалбата.

В съответния случай нарушаването се състояло в опита гласоподавателите да бъдат призовани да гласоподават за съответен участник в изборния развой. По този метод се агитирало в интерес на съответни участници в изборите. Нарушението е осъществено посредством изказване пред медиите, като по този метод се нарушавал директно закона.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР