Попитан дали опитът му да договори мирно споразумение през 2000

...
Попитан дали опитът му да договори мирно споразумение през 2000
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху „не трябва“ да води Израел в дългосрочен план след „най-тежкия удар“ на страната, казва бившият премиер

Попитан дали опитът му да контракти спокойно съглашение през 2000 година с Ясер Арафат, тогава палестински президент, е пропусната опция, господин Барак сподели: „ Не можете да прецените дали е пропуснат късмет. Хората споделят ти беше толкоз непосредствен, толкоз непосредствен с Арафат. Как по този начин не постигнахте съглашение?

„ Казвам, че когато желаете да измерите размера на празнота, би трябвало да умножите ширината по дълбочината. Вероятно бяхме доста близки, само че доста дълбоки.

„ Аз и (тогавашният президент на Съединени американски щати Бил) Клинтън поставихме на масата широкообхватно предложение, което покриваше метафорично повече от 90% от всичко, за което Арафат може да мечтае.

" Фактът, че той го отхвърли... И до тези дни Клинтън към момента, когато го попитат, той споделя, че Арафат е виновен, тъй като ние бяхме доста съществени и той го отхвърли. "

Изображение:Тогавашният израелски министър-председател Ехуд Барак с президента на Съединени американски щати Бил Клинтън и палестинския президент Ясер Арафатин през 90-те години на предишния век

Той сподели, че „ ние сме по-далеч от преди 25 години “ от същинския мир.

Той обаче добави: „ Но в никакъв случай не изгубвам зрителен контакт с задачата.

„ Целта би трябвало да бъде ангажиране с палестинците и разрешаване на граница вътре в Светите земи, където имаме 80% от нашите заселници и всички стратегически ползите на Израел да живее един до друг с палестинската страна, която [е] демилитаризирана, само че ненапълно жизнеспособна.

„ Това е визията, тъй като имаме потребност от нея. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР