Понякога всичко от което се нуждаем за свежа кожа е

...
Понякога всичко от което се нуждаем за свежа кожа е
Коментари Харесай

Полезни навици за сияеща кожа

Понякога всичко от което се нуждаем за свежа кожа е просто да се наспим хубаво, написа Insider. Но има е редица дреболии, на които евентуално не обръщате внимание, само че които могат да окажат благотворно въздействие на общия тип на кожата ви и на вашето здраве и самочувствие.

На първо място измийте лицето си.

Може да сте омаломощени вечер, само че в никакъв случай не би трябвало да пропускате този табиет. Дори и да ви се коства, че е ненужно, денем, кожата ви незабелязано наптрупва прахуляк, евентуално пази и останки от грим или други замърсители, за които не сте мислили. През нощта клетките на кожата ви се регенерират, само че процеса не върви безпрепятствено, в случай че кожата ви не е чиста.

Пропуснете сиренето на вечеря.

Изследвания са потвърдили, че млечните артикули предизвикват появяването на акне и по-специално пастьоризираното мляко. Теорията е, че млечните артикули възбуждат възпаления, които се отразяват на кожата. Ако желаете лека закуска преди сън, изберете нещо, богато на антиоксиданти като боровинки или ягоди.

Яжте подобаващата вечеря.

Това, което слагате в корема си вечер, може да окаже огромно въздействие върху това, по какъв начин наподобява кожата ви заран. Когато става въпрос за вечеря, се придържайте към храната, която ще ви помогне да изглеждате най-добре. Консумирайте зехтин, домати, овесено брашно, мрачен шоколад или зелен чай за оптимално благополучие на кожата ви.

Опитайте да извършите отвара на кожата си.

Кипнете малко вода, излейте я в купа, наведете лицето си над издигащата се пара и покрийте главата и раменете си с забрадка. Парата е отлично почистващо средство за хора с податлва на акне кожа или с упорити черни точки. Влагата и топлината от парата ще оказват помощ на кожата да отвори порите си и да се освободи от замърсителите, които ги запушват. Стига, несъмнено, да нямате различен проблем, който би се обострил от горещата пара. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР