Понякога всички се чувстваме по-малко успешни. Струва ни се, че

...
Понякога всички се чувстваме по-малко успешни. Струва ни се, че
Коментари Харесай

16 причини да се чувствате по-добре, отколкото мислите

Понякога всички се усещаме по-малко сполучливи. Струва ни се, че бягаме с всички сили на едно място. Че се борим доста, а реализираме дребен напредък.

„ Тези усеща са естествени и всеки може да ги преодолее, като измести погледа си от дребния подробност на всекидневието и огледа себе си световно. Само тъй като не сте, където желаете да бъдете, не значи, че се проваляте, коментира  Марк от блога MarcandAngel , чиито материали ви представяме през годините. Той счита, че има 16 аргументи всеки от нас да е по-добре в живота, в сравнение с си мисли.

Според него те са следните:

1. Вървите по личния си път, не по този на някой различен.  Един от най-фундаменталните източници на триумфа и щастието е просто да се чувстваш добре в кожата си.

2. Борите се със страховете си.  Както знаете, бягството от страха е съревнование, което човек в никакъв случай не печели. Всъщност най-често това, от което ни е боязън, ни освобождава. Важното е да продължаваме да вършим нещата, с които се занимаваме, с дребни стъпки на прогрес всеки ден. И, да не разрешаваме на страха да взема решение бъдещето ни. Вместо това, той може да ни пробуди. Шансовете, които следват от това пробъждане, включват вдъхновение, неспокойствие. Кажете на себе си, че страхът от страданието е доста по-лош от самото страдалчество. Така ще се убедите, че всичко, което желаете, е от другата страна на страха. Защото в действителност е по този начин.

3. Не сте разрешили на неуспехите да ви стопират.  Всеки триумф има опашка от провали и всеки неуспех води до някой триумф. Често най-големите ни персонални прозрения идват от неуспехите, не от най-големите ни постижения. Когато си спомняме за неуспехите, си споделяме „ Тогава разбрах... “.

4. Учите се на нещо ново всеки ден.  Животът е серия от дребни пътувания. В търсене на най-хубавия път от време на време се отклонявамеа, само че няма неверни пътеки. Нищо не е толкоз неприятно и съдбовно, колкото наподобява на пръв взор.

5. Давате най-хубавото от себе си да приемате положително ситуацията такова, каквото е . Част от щастието се състои от това да не се сдобиваш с всичко, което искаш, и умишлено да искаш това, с което си се сдобил.

6. Преодолявали сте някои невероятни компликации.  Спомняте си за тях. 

7. Опитвате да живеете колкото може повече в актуалната действителност . Някои споделят, че имаме два живота. Вторият стартира, когато осъзнаем, че имаме единствено един. Наистина нищо не коства по-скъпо от през днешния ден. Много е просто. Не можем да променим през вчерашния ден. Не можем с акуратност да предвидим на следващия ден. Тези две времена са илюзорни и паниката за тях е безсмислена. Тя е неверна конфигурация на мозъка.

8. Обичате себе си най-много, вместо да обичате концепцията, че всички ви обичат . Не забравяте да се обичате.

9. Не съдите останалите . Хората от време на време преждевременно отсъждат за другите, а след това доста по-бавно поправят оценката си. Ако пробвате да не бъдете такива, заслужавате почитание. Това е доста по-трудно, изисква схващане и самообладание. И ни прави по-качествени хора.

10. Вие сте повода няколко души да се усмихват . Не пропускайте всеки вероятен късмет да ги карате да го вършат.

11. Имате някои забележителни хора в живота си . Дори да са един или двама е задоволително да се чувствате благословени.

12. Има моменти, когато не сте били егоисти в най-близките си връзки.  Почти всяко аморално деяние, което в миналото е осъществено, може да се наблюдава до зародиш от егоистични претекстове. Затова, в случай че сте били себеотрицателни и сте преодолявали първичния нарцисизъм, заложен във всички ни, сте израснали доста, даже да не го осъзнавате.

13. Отказали сте се да вършиме нещо за хората, тъй като се чувствате отговорни.  Не вършим нещата същински, когато сме стимулирани от възприятие за виновност. 

14. Не харчите безразсъдно, с цел да впечатлявате другите.  Няма нищо неприятно в това да споделяме „ Не! “ от време на време на близки и родственици.

15. Уважавате се задоволително, с цел да не позволявате на всеки да минава през вас . Простичко увещание, само че доста значимо: Никога не подменяйте персоналната си стойност и полезности за една връзка. Истинската обич и другарство съществуват единствено когато човек се усеща себе си. 

16. Знаете, че е невероятно да се угоди на всички . Живеете, съзнавайки тази истина.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР