Понякога се случва в живота на всички настъпването на промяна.

...
Понякога се случва в живота на всички настъпването на промяна.
Коментари Харесай

6 начина за преодоляване на страха от промяна

Понякога се случва в живота на всички настъпването на смяна. Независимо дали се местите в нов град, тръгвате по друг път в кариерата или навлизате в нов стадий от живота си, измененията, даже положителните, могат да бъдат изнервящи. Въпреки че може да се чака известна степен на раздразнителност, оставянето на безпокойството ви да поеме контрола ви затруднява да продължите напред или да излезете отвън зоната си на комфорт.

Страхът от смяна се характеризира със мощно възприятие на боязън и безпокойствие пред огромни и дребни промени. Въпреки че известна степен на боязън е естествена на доста хора им е мъчно да управляват безпокойството си пред лицето на несигурността. Дори положителните промени могат да причинят равнище на неустановеност, което може да накара хората да се усещат неспокойни. Екстремна версия на този боязън от смяна е известна като метатезиофобия. Симптомите на метатезиофобията включват нараснало подозрение в себе си, липса на самочувствие, пристъпи на суматоха, обществена тревога, меланхолия и некадърност за адаптиране към нови обстановки.

С малко упорита работа и поддръжка от другите можете да се научите да управлявате дейно страха си.

 

 

6 метода за превъзмогване на страха от промяна 

1. Разчитайте на вашата система за поддръжка.

 смяна 6 метода за превъзмогване на страха от смяна фотография: pinterest

Обградете се с хора, които могат да ви предложат поддръжка, до момента в който навигирате в огромните промени. Независимо дали стартирате нова работа, местите се или преминавате през разлъка, мощната система за поддръжка може да ви помогне да вземате по-добри решения и самоуверено да се изправяте пред нови провокации в живота и да настъпи позитивна смяна.

2. Научете се да разпознавате и да се справяте с отрицателните мисли.

Страхът от смяна постоянно може да произтича от боязън от незнайното. Когато се показват нови обстановки, обикновено е да се обмислят най-лошите сюжети. Обърнете този сюжет и помислете вместо това по какъв начин новата обстановка може да въодушеви позитивни страсти.

3. Заземете се в сегашния миг.

 смяна 6 метода за превъзмогване на страха от смяна фотография: pinterest

Фокусирането върху „ какво-ако “ може да ви разсее от сегашното, възпрепятствайки способността ви да се справите с смяна. Дихателните извършения, йогата, медитацията на вниманието и воденето на дневник са потребни принадлежности за насърчаване на по-голямо съзнание и възстановяване на вашето богатство. Тези принадлежности могат да ви оказват помощ умствено и прочувствено, вместо да се фокусирате върху хипотетични сюжети.

4. Размишлявайте върху позитивни минали прекарвания.

Вместо да мислите за най-лошите сюжети, помислете за моменти от живота си, когато сполучливо сте се ориентирали в смяна и тактиките, които сте употребявали тогава. Това може да увеличи увереността ви и да ви помогне да се почувствате по-подготвени за идния път.

5. Откажете се от перфекционизма.

 смяна 6 метода за превъзмогване на страха от смяна фотография: pinterest

Съществена стъпка към по-малкото страхуване от смяна е да се откажете от нереалистичните упования. Стремежът към съвършенство в професионалния или персоналния ви живот може да докара до несъизмерим боязън от нея. Перфекционизмът обезпечава стеснен мироглед, който лимитира способността ви да обмисляте други благоприятни условия.

6. Бъдете търпеливи

 смяна 6 метода за превъзмогване на страха от смяна фотография: pinterest

Някои промени могат да бъдат неочаквани, само че адаптирането към новия метод на живот лишава време. Бъдете търпеливи и знайте, че времето е на ваша страна. Някои хора имат способността да се приспособяват към измененията по-лесно от други. За тези, които имат боязън от смяна, сигурно процесът ще бъде по-труден и дълъг, по тази причина се заредете с самообладание.

7. Потърсете професионална помощ.

Когнитивно-поведенческата терапия е скъп инструмент, който има за цел да помогне на хората да развият уменията, нужни за справяне с измененията в всекидневието им. Помислете за търсене на помощ от експерт по психологично здраве, с цел да получите смяна в живота си.

Важното е да се научите да обичате себе си. Едва когато съумеете да го извършите може да се насладите на хубавите моменти в живота и измененията, които настъпват в него.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР