Понякога се налага да се сдържаме, за да не крещим

...
Понякога се налага да се сдържаме, за да не крещим
Коментари Харесай

Как да се справим със стреса и депресията лесно у дома?

Понякога се постанова да се сдържаме, с цел да не крещим на детето, когато прави даже и неволни бели, и да не изпадаме в нервност поради дреболии. Натрупаното напрежение от непрекъснатия стресове, терзанията, преумората, безсънието, най-често си го изкарваме на най-близките си хора. След това неизбежно съжаляваме, само че няма по какъв начин да върнем стореното, написа zdrave.to.

Но можете да предотвратите това. Има етерични масла, които ще ви оказват помощ да се отпуснете и успокоите нервната си система, да спите умерено. Всъщност, съгласно изследванията ароматерапията е ефикасен способ за надзор на напрежението и може да се употребява за преодоляване на безпокойството и паниката. Етеричните масла съдържат лечебни съставки, които ще ви оказват помощ да се отпуснете и ще ви дадат мощ. Те се употребяват и за козметични процедури и грижа за тялото.

Под въздействие на летливите масла от етерични масла в организма производството на главните посредници на клетъчния имунитет, Т-клетките, се усилва 6 пъти, заради което се стига до стимулиране на естествената отбрана и подсилване на нервната система.
Етеричните масла за другите проблеми `Как

Депресията може да бъде доста овладяна благодарение на етерични масла от цитрусовата група - лимон, лимонена трева, грейпфрут, портокал.

Главоболие, отмалялост, бодърствуване, тревога сполучливо се третират с масла от палисандрово дърво, цитрусови плодове, иланг-иланг, босилек, хвойна, мента, здравец, кипарис, роза, лавандула, пачули.

Тъгата и унинието ще правят отстъпка пред маслата от бергамот, здравец, лайка, жасмин, неролия, лавандула, сандалово дърво, портокал, иланг-иланг.

Подобряване на настроението, облекчение на главоболието, умората, помощ при бодърствуване ще получите от лавандула, сандалово дърво, здравец.

Лавандула, сандалово дърво, роза, хмел, здравец, маточина, нероли, жасмин, риган, лайка, бергамот, валериана и пачули ще ви обезпечат общо утешение .

Тамян, хвойна, ванилия, култивиран чай, илан-иланг ще ви дадат дълбока релаксация .

Ако имате потребност от нараснало внимание (например при шофиране), използвайте тези масла, само че внимавайте с количеството. Маслото от култивиран чай може да провокира кошмари, когато се комбинира със мощни питиета.

Лавандула, жасмин, лимон ще покачат концентрацията на вниманието и паметта .

За възстановяване на паметта е показана примес от розмаринови масла (4 части), босилек и мащерка (по 3 елементи всяка), загрявайте и изпарявайте не повече от 10 капки.

При незаинтересованост (летаргия) примес от масла ще помогне: 4 елементи джинджифил, 3 елементи евкалипт и мента, прибавете във вана или ароматна лампа - до 10 капки.

За добър сън е потребна примес от бергамот, иланг-иланг (1: 1), до 10 капки в ароматна лампа, 2 часа преди лягане.

При възприятие на боязън, безпокойствие - бергамот, лайка, култивиран чай, лавандула, мащерка, тамян, роза, пачули, сандалово дърво, ветивер ще оказват помощ.

При нервност е потребна примес от лавандула (4 части), мандарина, роза (по 3 елементи всяка), използвайте до 10 капки във вана или горелка.

Начин на приложение:

Използвайте до 10 капки от всяко от тези масла във ваната (2-3 пъти седмично) или ароматна лампа (ежедневно).

Ароматерапията е потребно и прелестно средство за разнообразни стресови обстановки, само че в случай че проблемите ескалират, можете да се обърнете за помощ към психолог, който ще приложи и други способи за работа със напрежението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР