Понякога решаването на тестове в интернет помага на науката. На

...
Понякога решаването на тестове в интернет помага на науката. На
Коментари Харесай

Съществуват четири типа личности

Понякога решаването на проби в интернет оказва помощ на науката. На базата на резултатите на 1.5 милиона души, решавали проби за това към кой вид персони спадат.

Въпросите били разработвани в продължение на години от учените, като броят им варирал от 44 до 300 въпроса. Данните са взети от John Johnson`s IPIP-NEO, плана myPersonality и BBC Big Personality Test.

Досега в научната литература не беше признато да се приказва за видове персони и хипотезата, че хората спадат към избран брой такива видове, се отхвърляше. Но в този момент това може би ще се промени. Новото изследване е оповестено в научното списание Nature Human Behaviour.

 Снимка 379594

След като анализирали големия размер от данни, учените открили, че в действителност хората могат да бъдат разпределени в четири разнообразни вида, според от това до каква степен са невротични, открити, екстровертни (общителни), сговорчиви и съзнателни .

 Мястото в самолета, което избираме, разкрива какви хора сме
Кажи ми къде седиш в самолета, с цел да ти кажа какъв си

Спомнете си последното си пътешестване

Според огромното изследване, четирите вида персони са следните:
Обикновени - тези хора са мощно невротични и екстровертни, като в същото време не са толкоз открити. За дамите е по-обичайно да попаднат в тази категория, в сравнение с за мъжете. Резервирани - те са прочувствено постоянни, само че не са открити или невротични. Не са изключително екстровертни, само че в известна степен са сговорчиви и съзнателни. Модели за подражателство - те не са невротични, само че са екстровертни, открити, съзнателни и сговорчиви. Вероятността някой да попадне в тази група се усилва осезаемо с възрастта. Жените, които спадат към тази категория са повече, в сравнение с мъжете. Егоцентрични - те са доста екстровертни, само че в същото време са по-малко открити, сговорчиви и съзнателни от всички останали категории. С възрастта все по-малко хора попадат в тази категория. Тя е най-характерна за момчетата в тийнейджърска възраст.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР