Понякога нещата, които обожаваме, могат да ни навредят. Ето защо

...
Понякога нещата, които обожаваме, могат да ни навредят. Ето защо
Коментари Харесай

7 храни и напитки, които са токсични за кожата ви

Понякога нещата, които обожаваме, могат да ни навредят.

Ето за какво с цел да се радвате на здрава и красива кожа, би трябвало да избягвате потреблението на някои избрани храни и питиета.

Млечни артикули

Най-новите проучвания, в това число такова в Италия от 2012, потвърждават връзка сред по-високата консумация на мляко и съществуването на акне. Въпреки че изследванията в тази област не са без дефекти, несъмнено някои млечни артикули могат да допринесат за проблеми с кожата.

Изследва се особено връзката сред обезмасленото краве мляко и акнето. Това евентуално се дължи на по-високия брой биологично дейни хормони в обезмасленото мляко, които не могат да бъдат всмукани от заобикалящите ги мазнини. Тези хормони подтикват работата на група жлези, които в допълнение карат нашата кожа да създава мазни тайни.

При някои хора с розацея, млечните артикули също могат да провокират издайническо зачервяване.

Алкохол

Той трансформира хормоналните равнища, което е директна причина за появяването на акне и проблеми с кожата. На всичко от горната страна свива порите и по този метод усилва вероятността от задръстване. Това може да утежни типа на кожата и да аргументи появяването на пъпки.

Оризови сладкиши

Да, те са в действителност вкусни, само че за жалост могат да допринесат за увеличение на тежестта, бръчки на кожата, петна и акне, увреждащи молекулите AGE. Препоръчително е да се наблюдават етикетите с посочени съставки, с цел да се подберат най-подходящите храни за всеки човек.

Суши

Сушито съдържа огромно количество сол, която може да дехидратира кожата, а задържането на вода придава отекъл тип на лицето. Освен това оризът е с висок гликемичен показател и може да отнеме влагата и кръвообращението от епидермиса, причинявайки суха кожа и прибързано стареене.

Зърнени закуски

Повечето „ почтени “ зърнени храни съдържат редица ГМО съставки, които могат да усилят алергиите и акнето. В редица такива артикули се съдържат синтетични витамини, които тялото не може да употребява физически.

Обработени меса

Те съдържат доста натрий и сол, което изсушава и подува кожата. В сходни артикули има и нитрити, унищожаващи колагена и еластичността. Преработените меса могат да доведат до прибързано стареене на кожата.

Сокове

Всъщност соковете съдържат доста захар – тя разгражда колагена и прави кожата много груба. В тях няма задоволително фибри, с цел да обезпечат нужните хранителни субстанции.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР