Понякога животът подлага хората на тежки изпитания. От подобна съдба

...
Понякога животът подлага хората на тежки изпитания. От подобна съдба
Коментари Харесай

Шонте-Лоу се бори с рак на гърдата, но тренира за пета олимпиада

Понякога животът подлага хората на тежки тествания. От сходна орис не са застраховани и най-хубавите спортисти. Бронзовата медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в Пекин през 2008 година Шонте Хауърд-Лоу неотдавна стартира една от най-тежките борби в живота си - тази с рака на гърдата. В средата на 2019-а американката научава страшната новина - има рак на гърдата. И защото не желае да повярва, се подлага на наново проучване.

View this post on Instagram
A post shared by Chaunte Lowe (@chauntelowe) on Jul 26, 2019 at 12:24pm PDT
" Не можех да допускам, подложих се още един път на проучвания. Първата ми мисъл беше: На кого ще оставя трите си деца, кой ще се грижи за тях по-добре от мен самата? Но съвсем незабавно отхвърлих тази мисъл – би трябвало да се боря за живота си, поради тях и поради брачна половинка ми Марио, който ме обича толкоз доста ", показа в изявление за NBС скачачката.

Тя обаче продължава да тренира интензивно за петата си олимпиада, надявайки се, че ще бъде там не с цел да преследва медали, а с цел да даде персонален образец, че човек може да се пребори с подлата болест.

" Може да се случи на всеки, без значение от възрастта. Знам, че моята история може да избави нечий живот. Преглеждайте се, с цел да спасите живота си. Не желая да ме съжаляват. Имах шанса да схвана за рака в ранен стадий, когато има шансове за позитивна развръзка.

Аз не пия, не пуша, упражнявам постоянно - тези неща би трябвало да ме предпазят от сходно нещо. Изглежда, че към този момент най-голямата ни отбрана е ранното разкриване на заболяването.

View this post on Instagram
A post shared by Chaunte Lowe (@chauntelowe) on Oct 16, 2019 at 5:59am PDT
За орден в Токио и не мисля – девойките подвигнаха летвата прекомерно високо. Но съм твърдо решена да опитам още веднъж - поради децата ми и брачна половинка ми, поради всичките премеждия, тествания и подозрения, които ме споходиха в последно време. Искам да съм първата, която на 36 години ще взе участие на скок височина на пет олимпиади! Вярвам, че ще успея”, сподели още Шонте-Лоу.

В кариерата си тя има още международна купа в зала от Истанбул 2012, сребро от планетарния шампионат под покрив в Доха през 2010 година, както и международно сребро навън от Хелзинки 2005.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР