Понеже всяка една от 12-те зодии има черта на характера,

...
Понеже всяка една от 12-те зодии има черта на характера,
Коментари Харесай

В кой кръг на Ада ще се пържи всяка зодия?

Понеже всяка една от 12-те зодии има линия на характера, която я води към огромни грехове, елементарно може да попадне в един от 9-те кръга на Ада, в случай че бързо не се промени.

Овен – Петият кръг на гнева

Тъй като елементарно избухват и не премислят дейностите и думите си, когато са разочаровани, Овените ги чака петият кръг на Ада, предопределен за гневните. Колкото и енергични да са, а концепциите им да са брилянтите, Овните не ги чака благополучен живот в отвъдното, в случай че не укротят гнева. В противоположен случай ще прекарат вечността в мътните води на река Стикс.

Телец – Трети кръг на лакомията

Един същински Телец в никакъв случай няма да откаже нещо вкусно за ядене, даже и доскоро да е завършил с закуската, обяда или вечерята. Тяхната алчност е най-голямата им уязвимост, която ще ги води право в Ада. В третия кръг на ненаситниците ще лазят в лепкава тиня, до момента в който ги вали леденостуден дъжд, а триглавия Цербер ще ги връща непрестанно в тинята.

Близнаци – Осми кръг, трета яма на симонията

 Близнаци

Склонността на Близнаците да лъжат непрестанно ще ги води в третата яма на осми кръг, където се пържат всички, направили симония. Заедно със всички, правили търгува със свещени предмети и индулгенции, Близнаците ще изплащат грехове, тъй като постоянно се възползват от доверието и наивността на близките за лична полза.

Рак – Осми кръг, девета яма на раздора

Наказанието за Раците ще е демон, като разсича телата им на половина, след което те ще зарастват, с цел да бъдат разсечени още веднъж. Раците ще отидат в Ада, тъй като непрестанно недоволстват от държанието на другите и постоянно търсят провинен за неприятното, което им се случва. Те сеят раздори на земята и в отвъдното ги чака отмъщение.

Лъв – Седми кръг, трети отдел на съгрешилите по отношение на Бог

 Зодия Лъв

Ако Лъвовете не спрат да се мислят за Богове, ще сгрешат към всевишния и във вечността ще ги чака седмия кръг на Ада, където дяволи ще ги целят с огнени стрели, а минотавърът ще ги пази. Високомерието на Лъвовете ще им коства скъпо в отвъдното, в случай че не се разкаят и не стартират повече да мислят за другите, а не само за себе си.

Дева – Четвърти кръг на прахосниците и скъперниците

Девите ще са принудени да се пържат в Ада с всички прахосници и скъперници, защото нямат вярно отношение към парите. Тяхното наказване ще бъде да търкалят с гърди големи тежести и да си разменят жестоки проклятия. Имайки поради вродената просветеност на Девите и тяхното прецизно отношение към физическото здраве, за тях това ще е същинско изтезание.

Везни – Осми кръг, шеста яма на лицемерите

Везните се стараят да се харесат на всеки и не се интересуват, че в старанието си да угодят на близките стават лицемерни и в действителност никой не ги харесва, защото не държат на мнението си. По тази причина тях ги чака осми кръг на Ада, където ще би трябвало да носят тежки облекла от олово дружно с хората, които са измъчвали християнските светци.

Скорпион – Втори кръг на сладострастниците

Похотливите Скорпиони ще платят за всичките си грехове във втория кръг на Ада, където ще се въртят в вихър от камъни. Те в никакъв случай няма да имат покой, защото не умеят да управляват пристрастеността и първичните си стремежи, а стихиите в отвъдното ще ги санкционират за това, че приживе са удовлетворявали единствено телесните си стремежи.

Стрелец – Осми кръг, пета яма на продажниците

Стрелците ще прекарат вечността в река от вряща смола, тъй като приживе са предали огромните си хрумвания за материални облаги. Те не са преследвали духовните си желания, каквато е била задачата им на земята, а са се отдавали на дребни земни пристрастености, поради което ще изстрадат наказването си в тежка самотност.

Козирог – Шести кръг на безбожниците

Козирогът не има вяра в различен с изключение на в себе си и затова ще гори в шестия кръг на Ада дружно с другите безбожници, еретици и епикурейци. Наказанието им ще е да горят в пламъците на адския огън, до момента в който бесове ги удрят с камшици.

Водолей – Девети кръг на предателите

 Водолей

Водолеите ще отидат право в последния кръг на Ада, където ще споделят тъгите на Юда, Брут и Касий, които са предали на околните си хора. Водолеите, които са изменили на родината или приятелите си ще бъдат защитавани от Луцифер, до момента в който дяволи раздират устите им и ги потапят във водите на река Кокит.

Риби - Пети кръг на мързеливите

Понеже цялостен живот прекарват в мързел, за Рибите е предназначен петият кръг на Ада, където ще плават в тинята на река Стикс, без да могат да си поемат мирис. Рибите ще прекара вечността под вода, в случай че не станат от леглото и не се научат на твърдоглав труд и целенасоченост.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР