Понеделнишките мачове от календара на Бундеслигата не са особено долюбвани

...
Понеделнишките мачове от календара на Бундеслигата не са особено долюбвани
Коментари Харесай

Недоволството за понеделнишките мачове в Германия няма край

Понеделнишките мачове от календара на Бундеслигата не са изключително долюбвани от почитателите на елитните немски отбори. Поредната доза неодобрение пристигна от страна на ултрасите на Нюрнберг по време на снощното домакинство на водача в класирането - Борусия (Дортмунд). Баварците удържаха “жълто-черните” до нулево тъждество и направиха услуга на Байерн (Мюнхен), само че част от по-интересните събития на стадион “Макс Морлок” бяха по трибуните и бяха дело на агитката на домакините.

@1_fc_nuernberg fans protesting against the @DFB for Monday games. pic.twitter.com/vBMLjjejIa
— Felipe (@DeutschUpdate) February 18, 2019
Привържениците на Нюрнберг на два пъти прекъсваха срещата в митинг против мачовете в понеделник, като първо подвигнаха хореография, която бе решена напълно в черно и носеше следното обръщение - “Два пъти в понеделник, два пъти в Нюрнберг? Футболна лига и футболен съюз - ще ви изпушим в нашата лула”, а всичко това бе съпроводено от голям брой плакати с циничен жест и огромна фигура на човек с лула, от която излизаше черен дим.

Не липсваха и дежурните неприлични послания по адрес на организационните органи в немския футбол, а малко по-късно срещата бе прекратена, тъй като от трибуните към терена полетяха стотици тенис топки, които обаче бяха боядисани в черен цвят.

Germany: Match interrupted due to fan protest!#ultras #protest | 1. FC Nürnberg - Borussia Dortmund 18.02.2019 https://t.co/68tIolMpKv pic.twitter.com/ZIG6b3Z49g
— Ultras-Tifo (@UltrasTifo) February 18, 2019
Въпреки това, че двата отбора играха късно в понеделник вечер и нежеланата последна позиция на домакините в таблицата, на " Макс Морлок " участваха 50 000 фенове. Бундеслига 22 кръг, понеделник 18 февруари  Нюрнберг 0:0краен резулат  Борусия (Дортмунд)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР