Поне трима настоящи депутати ще са кандидати на БСП за

...
Поне трима настоящи депутати ще са кандидати на БСП за
Коментари Харесай

Трима депутати от БСП ще са кандидати за кметове

Поне трима сегашни депутати ще са претенденти на Българска социалистическа партия за кметове на огромни градове. Николай Тишев влиза в конкуренцията за Бургас, Станислав Владимиров – за Перник, а Тодор Байчев – за Карнобат. Техните кандидатури са издигнати от локалните конференции и се чака да бъдат одобрени от Националния съвет на партията при започване на септември.

В последния миг ще бъде определен претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на София, защото градската конференция е планувана за 14 септември. От партията към този момент дават знаци, че биха подкрепили омбудсмана Мая Манолова, в случай че тя разгласи кандидатура – районни структури издигат номинацията й, зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев я дефинира като най-подходящия претендент, а въпреки и импровизирано – от " Позитано " 20 споделят, че няма да се месят на структурите при номинациите (още за съдружната политика на Българска социалистическа партия за локалния избор четете тук). Досега се смяташе, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не е склонна да поддържа кандидатурата на Манолова. Последната пък твърди, че още не е решила дали ще влезе в конкуренцията.

В столичните региони Българска социалистическа партия ще заложи на млади претенденти за кметове. За Дряново ще се бори Трифон Панчев, който е регионален ръководител на младежкото обединяване.

Българска социалистическа партия ще издигне за нов мандат сполучливите си кметове, обясниха от " Позитано " 20. Отново за поддръжката на гласоподавателите да вземем за пример ще се бори кметът на Каварна Нина Ставрева.

Целта на Българска социалистическа партия е да усили най-малко с 50 на 100 представителството си в локалната власт. В момента левицата има 910 общински съветници, 30 общински кмета и поддържа още толкоз.

За предизборната платформа на Българска социалистическа партия четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (21)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР