Поне една трета от германците вярват, че зад кризата с

...
Поне една трета от германците вярват, че зад кризата с
Коментари Харесай

Германците се оплетоха в конспирации за COVID-19

Поне една трета от германците имат вяра, че зад рецесията с ковид стои скришен скрит план на незнайни сили. Това демонстрира изследване на фондация „ Конрад Аденауер “, представено от немския ефирен канал N-TV и Агенция Фокус.

В редица градове в страната хората излизат на митинги. Те възприемат ковид като скришен скрит план и допускат, че зад него стоят авторитетни кукловоди. Повечето германци се смеят на тези, които имат вяра в опасността от ковид, само че се оказва, че вярата в тайни теории е доста по-разпространена в страната, в сравнение с може да се допусна.

Резултатите от анкетата демонстрират, че митовете и тайните теории намират сериозен отзив измежду жителите на Германия, отбелязва N-TV. Почти една трета от интервюираните имат вяра, че светът се ръководи от секрети сили: 19% подозират, че е доста евентуално да е тъкмо по този начин.

Според изследването 62% от жителите се опълчват на теоретиците на конспирацията: 35% считат изказванието, че коронавирусът е скрит план на секрети сили, за „ по-скоро подправено ", други 27% въобще не имат вяра в неговата правота. Останалите респонденти или не са могли да дадат отговор, или са го избегнали. Общо от октомври 2019 година до февруари тази година бяха интервюирани 3250 жители на Германия.

Сред жители с висше обучение е по-рядко публикувано убеждението, че секрети сили ръководят света. По този метод почти всеки пети немец с висше обучение (15%) има вяра, че сходно изказване може да подхожда на истината или евентуално подхожда с нея (4-5%).

Сред респондентите, които имат зад тила си по-малко от 10 години учебно обучение, само че имат професионално обучение, над 40% са на мнение, че светът в действителност се ръководи от секрети сили. 20% от тях имат вяра, че това евентуално е допустимо, до момента в който други 22% са сигурни, че е тъкмо по този начин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР