Наводнението от „ледниковия изблик“ унищожи най-малко 2 сгради, наложи евакуация в столицата на Аляска Джуно

...
Поне две сгради бяха унищожени, а жителите на други бяха
Коментари Харесай

Поне две сгради бяха унищожени, а жителите на други бяха евакуирани в Джуно след наводнение, причинено от вода, идваща от ледник- заградено езеро, казаха служители в неделя.

Река Менденхол наводни събота поради голямо изпускане от Suicide Basin над столицата на Аляска, се казва в съобщение за новини от град Джуно.

Видео, публикувано в социалните медии, показва извисяващи се дървета зад дом, падащи в буйната река, докато водата разяждаше брега. В крайна сметка домът, клатушкащ се на ръба, също рухна в реката.

когато ледниците се стопят и излеят огромни количества вода в близките езера. Проучване, публикувано по-рано тази година, установи, че подобни наводнения представляват риск за 15 милиона души по света, повече от половината от които в Индия, Пакистан, Перу и Китай.

Националната метеорологична служба обяснява, че Басейнът на самоубийствата е страничен басейн на ледника Менденхол над Джуно.

„От 2011 г.“, казва услугата, „Базинът на самоубийствата изпусна наводнения от ледниково езеро, които причиняват наводнения покрай езерото Менденхол и река Менденхол.“

Маномерът на езерото Менденхол достигна върха си в 23:15 ч. Събота на максимално ниво от 4,97 фута, посочи службата, „много над предишния рекорден етап от 11,99 фута, поставен през юли 2016 г.“

Нивото на езерото беше 7,22 фута в 17:15 ч. Неделя и водите продължиха да се оттеглят, отбелязва службата.

Съобщено е за значителни наводнения с вода в райони, които никога преди не са били наводнявани, каза службата. „Съобщава се и за значителна ерозия на брега с няколко структури, изгубени в реката. В реката има паднали дървета и отломки“, се казва в съобщението.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР