Поне 115 овце в Странджа са укрити от ветеринарите, пише

...
Поне 115 овце в Странджа са укрити от ветеринарите, пише
Коментари Харесай

Преглед на печата

" Поне 115 овце в Странджа са укрити от ветеринарите ", написа в заглавие на първата си страница вестник " 24 часа ". Те са от село Шарково и би трябвало да бъдат евтаназирани - това е декларирал шефът на Областната дирекция по сигурност на храните в Ямбол Николай Георгиев, представен от всекидневникът. От своя страна Ивайла Давидова от основна дирекция “Верификация на формалния надзор ” към Агенция по храните уточни, че животните са били изкарвани от доброволци и са подплашвани към гората. По думите й " най-вероятно вирусът е пренесен посредством незаконно превозено животно от Турция ", добавя " 24 часа ".

" Солидарни стопани подаряват на ферми в Странджа кози и овце ", оповестява по тематиката вестник " Труд ". Изданието изяснява, че фермери ще дадат 230 дребни преживни животни на сътрудниците си от засегнатите от чумата региони след карантинния интервал. Над 6000 проби са взети до момента от 5-те огнища на заболяването, а 400 от тях са изпратени във Франция за потвърждаване на резултатите, показва " Труд ".

Поисканата от Българска социалистическа партия оставка на земеделския министър Румен Порожанов е водещата тематика на днешния брой на вестник " Дума ". Изданието цитира думи на водача на социалистите Корнелия Нинова, която декларира, че той, както и министър председателят Бойко Борисов, носят персонална отговорност за случилото се с чумата по животните.

" През летище София още веднъж мина незаконен аероплан " - с това заглавие излиза вестник " Сега ". Изданието показва, че " неуместен пропуск на столичния аеропорт и граничната полиция повдига въпроса по какъв начин се управлява кой влиза и излиза от България и до каква степен хвалбите на страната ни, че сме подготвени за Шенген от дълго време, са истина. Министерство на вътрешните работи трансферира топката на аеропорта, а той на собствен чиновник, разяснява " Сега ".

Всекидневникът прецизира, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи и шефът на Гранична полиция са отрекли вътрешното министерство да има виновност за това, че дребен частен аероплан излетя от летище София за Гърция без гранична инспекция. От летището признаха за пропуща с обяснението, че става дума за неточност на рампагента, който е обслужвал полета, добавя всекидневникът.
Борисов разгласи акция " Пречупване ", написа вестник " Стандарт ".

Всекидневникът цитира думи на премиера Борисов, който споделя, че се поставят големи старания и боят по контрабандата няма да бъде изтърван. За година стопанската система е изсветляла с нови 10%, демонстрират данните на " Асоциацията на индустриалния капитал ", показва " Стандарт ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР