Поне 10 души са били убити в Еквадор при поредица

...
Поне 10 души са били убити в Еквадор при поредица
Коментари Харесай

Десет убити, банди отприщват терор, докато Еквадор обявява извънредно положение

Поне 10 души са били убити в Еквадор при поредност от офанзиви, упрекнати в въоръжени банди, до момента в който страната потъва в безпорядък, както го назова новият президент „ вътрешен въоръжен спор “.

36-годишният президент Даниел Нобоа разгласи 60-дневно изключително състояние и вечерен час в понеделник след бягството на Хосе Адолфо Масиас, прочут още като „ Фито “, водач на най-голямата тайфа в Еквадор, Los Choneros. Масиас излежаваше 34-годишна присъда в пандиза La Regional в пристанищния град Гуаякил.

Гангстерите отприщиха вълна от гнет в цялата страна и в няколко препълнени пандиза, откакто осем души бяха убити и трима бяха ранени при офанзиви в Гуаякил, до момента в който двама чиновници бяха „ грубо убити от въоръжени нарушители “ в близкия град Нобол, полицията сподели късно във вторник.

В възмездие локални банди взеха няколко служители на реда за заложници и провокираха детонации в няколко града. Въоръжени и с качулки членове на тайфа щурмуваха студио на държавната телевизия TC в Гуаякил с оръжия и е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР