Помощник-треньорът на Левски Георги Донков говори пред журналистите след проверката

...
Помощник-треньорът на Левски Георги Донков говори пред журналистите след проверката
Коментари Харесай

Асистентът на Хубчев: Искаме да завършим сезона с 27 човека

Помощник-треньорът на Левски Георги Донков приказва пред публицистите след инспекцията на „ сините” против Узбекистан U19. Донков разяснява обстановката при футболистите, по какъв начин се готвят, фокусирани ли са към този момент върху идните мачове от efbet Лига, както и процесите в клуба. Донков приказва и намерено за потреблението на огромен набор футболисти, които са юноши на Левски, както и допустимо ли е от ден на ден играчи от школата на "Герена " да се внедряват в титулярния състав на тима, воден от Петър Хубчев.

„ Стана добра инспекция. Момчетата се пробваха да дадат всичко. Видяхме някои работи, само че е значимо и, че победихме, въпреки резултатът да не е значим, само че тимът натрупа опит. Дали сме удовлетворени? Опитваме се постоянно да пожелаваме повече от нашите играчи, само че не сме недоволни. Вчера упражняваха два пъти, през днешния ден се вложиха, а това са и последните дни на лагера. Отборът на Узбекистан са национални състезатели, бързи са, положителни в единоборствата”, сподели Донков.

„ Дадохме през днешния ден късмет на млади играчи. Двама на по 16 години, двама на по 17. Никога не сме играли с този състав и знаехме, че ще допуснем някои положения пред нашата врата. Мисля, че първата част създадохме някои положителни обстановки. Второто настъпи отмалялост и липса на централизация, само че сме доволни”, продължи той.

„ Треньорският щаб нямаме забележка. Не желая да различавам никой в този момент. И аз като играх за първи път за Левски имах напрежение, само че в случай че желаят да съумеят, би трябвало да работят. Ако юношите си заслужат, може да играят и за първия отбор”, сподели още той.

„ Ние се готвим съществено с 27 индивида и се надяваме с този набор от играчи да стартираме и да приключим с тези футболисти сезона. Има да почистим още някои неща да почистим. Има още 10 дни, само че считам, че сме готови добре и тимът го усеща. Продължаваме и се надявам да сме подготвени за първия мач”.

„ За мача с ЦСКА се надявам стадионът да е цялостен. Двата тима да създадат добър мач – това е. Не сме обсъждали дали идната инспекция ще е генерална подготовка. Ще упражняваме, ще забележим. Не е наша работа да разясняваме процесите в клуба, оттатък спортните неща. Трябва да се фокусираме и да държим момчетата, с цел да дават всички от себе си”, сподели още Донков.

„ Другите тимове не ни интересува какъв брой контроли ще играят. Ние сме решили, че с 4 мача ще подготвим най-добре тима. Винаги споделяме нещата в очите на играчите. Няма значение дали ще е на почивката или след края на мача – не сме сериозни, а споделяме истината. Защо би трябвало да се заблуждаваме? Работим с тези момчета по този метод, защото това е за тяхно добро”, приключи Георги Донков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР