Помощник-треньорът на Арда (Кърджали) и легенда на българския футбол -

...
Помощник-треньорът на Арда (Кърджали) и легенда на българския футбол -
Коментари Харесай

Кременлиев: И Гуардиола да сложите треньор на България нещата няма да са коренно различни

Помощник-треньорът на Арда (Кърджали) и легенда на българския футбол - Емил Кременлиев приказва пред " Дарик радио " за националния тим след следващото едва показване на " лъвовете ". Кременлиев разкри, че през днешния ден футболистите на Арда за първи път ще упражняват дружно, откакто карантината им е свършила и всички са здрави.

" Проблемът какъв брой години го нищим, освен аз, кой ли не. Проблемът е на всички места, допускам. Като се стартира от това, че страната не обръща внимание на футбола, управлението на футболния съюз, в случай че щете. Въобще самото развиване на футбола в България е сбъркано сега. Тъй като лицето на футбола е националният тим. Ние виждаме какво е положението на нашия народен тим. Аз не съм индивидът, който би оправил българския футбол. Има много по-големи експерти, които, допускам, знаят или могат да намерят къде е казусът, само че той е доста бездънен. Така че надали един човек може да реши и да каже " Ей, казусът е там - в този човек или в това нещо " и да се реши от през днешния ден за на следващия ден или за месец-два или година. Проблемът може да се взема решение с времето след доста години, в случай че се вземат съответни ограничения ", показа Кременлиев.

" В интерес на истината, до момента в който гледах мача, си мислих, че едно време в случай че тимове като Уелс и Финландия се паднеха в нашата група брояхме шест точки и се радвахме. Сега неприятното е, че нещата се обръщат, колелото се върти. В момента такива тимове като Финландия и Уелс като видят, че ние сме се паднали в тяхната група, броят шест точки и се радват. Това е разликата.

Проблемът не е треньорът. И Гуардиола да сложите треньор на България, надали нещата ще бъдат радикално по-различни. Горе-долу ще са такива. Треньорът не влиза да играе. Нещата са такива, че няма футболисти. Няма класни футболисти. Колко футболисти имаме в топ 5 на шампионатите? Гълъбинов не го броя, тъй като типично по български не го считаме за българин, не го викаме. Имаше един интервал, в който Любо Пенев го викаше. В този миг ме изненадахте, аз в действителност го бях не запомнил, защото не са го викали. Това е типично по български – един да имаме, защо ни е, по-добре да не го викаме ", сподели още някогашният бранител.

" Определено шампионата е по-слабо, в сравнение с по мое време. Има един тим, който господства най-много посредством финансова мощност. Той е намерил своя метод да съумява. През година-две се класира в групите на европейските шампионати. Това е методът да се връщат парите. Каквото и да си приказваме, футболът стана доста комерсиален, всичко опира най-после до пари. В Лудогорец купуват положителни чужденци. Доста тимове гледат от тях, пробват се да ги копират, единствено че взимат свободни сътрудници. Каквото и да си приказваме, доста рядко можеш да попаднеш на свободен сътрудник добър футболист. В актуалния футбол с тези технологии няма добър футболист, който да е свободен, той е зает с тим, мениджъри. Да пристигна ей по този начин без пари - това е 1/1000 ", съобщи Кременлиев.

" Днес ще се съберем към този момент целият тим. Изтече им карантината на момчетата. Дадоха негативни проби. Днес за първи път ще се съберем в цялостен състав да потренираме. Ще се опитаме да създадем каквото можем да се подготвим за мача с Локомотив Пловдив, който е във вторник. Имаме три-четири дни. Каквото можем, ще създадем. Естествено чудеса не чакаме. Тъй като за три- четири дни футболист, който 14 дни е стоял у дома, няма по какъв начин да се приготви оптимално.

Имахме молба за отлагането на мача, дори имахме разбирането на Локо Пд, само че нещата са доста сложни. Донякъде разбираме и футболния съюз. Там има доста други неща, малките екрани, тимове, които вземат участие в Лига Европа. Един мач ни беше отсрочен към този момент с Лудогорец. Няма по какъв начин този мач с Локо Пд да го играем преди мача с Лудогорец, тъй че, несъмнено и те си имат своите доводи. Дори да са имали предпочитание да ни влязат в състояние, несъмнено не са имали опция ", показа Кременлиев по отношение на Арда, в който имаше над 10 позитивни проби за ковид, което наложи отлагането на мача им с Лудогорец от осмия кръг на efbet Лига.

" В случая опира най-много до физическата форма. Не можем да успеем да наваксаме, само че ще се постараем колкото може да докараме футболистите до някакво положително физическо положение. Няма да излезем предали се. Бяхме в добър темп преди нашата персонална пандемия в Арда, ще се постараем да се доближим до това положение. Физически няма да сме добре, само че този мач ще покажем всичко, каквото притежаваме.
За нас треньорите най-важно сега е здравето на футболистие. След това към този момент идват резултати, мачове и каквото и да е. Ще подходим от тази позиция – който се усеща най-здрав, най-подготвен – той ще играе. Всичко друго е на назад във времето ", приключи Кременлиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР