Помощник държавният секретар на САЩ по законодателните въпроси Мери Елизабет

...
Помощник държавният секретар на САЩ по законодателните въпроси Мери Елизабет
Коментари Харесай

Чернокожа заместничка на Помпео хвърли оставка заради реакцията на Тръмп на протестите

Помощник държавният секретар на Съединени американски щати по законодателните въпроси Мери Елизабет Тейлър подаде оставка поради реакцията на американския президент Доналд Тръмп на всеобщите митинги, стигнали до безредици, след убийството на чернокожия Джордж Флойд от служители на реда, оповестяват американските медии.

30-годишната Тейлър, която е чернокожа, е написала на държавния секретар Майк Помпео, че интервалите на митинги могат да трансформират живота на човек и да оформят характера му. Тя показва, че изявленията и дейностите на президента по отношение на расовата неправда и чернокожите американци са в внезапно несъгласие с нейните съществени полезности и убеждения .

Тейлър акцентира, че би трябвало да постъпва по този начин, както ѝ диктува съвестта , и по тази причина подава оставка. През 2018 година Мери Тейлър беше единомислещо утвърдена от Сената за поста и стана най-младият асистент на държавния секретар на Съединени американски щати в ресора, както и първата чернокожа жена, заела този пост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР