Поморие. С официална церемония бе дадено началото на строителните дейности

...
Поморие. С официална церемония бе дадено началото на строителните дейности
Коментари Харесай

Започна изграждането на новата детска ясла в град Ахелой

Поморие. С публична гала бе обещано началото на строителните действия по новата детска ясла, филиал към ДГ „ Теменуга ” в град Ахелой. Това оповестиха от пресцентъра на Община Поморие . Честта да създадат първа копка имаха кметът на община Поморие Иван Алексиев, кметът на град Ахелой Иван Георгиев, ръководителят на Общински съвет Адам Адамов и заместник-кметовете Кунчо Гайдов и Янчо Илиев. Участие в церемонията взеха също националният представител Ася Пеева, общински съветници, представители на компанията реализатор и кметът на побратимения с Ахелой румънски град Фаркашлака Лехел Ковъч. Средствата за построяването на новата постройка бяха утвърдени с решение на Министерски съвет през декември 2018 година Сумата е в размер на 1 000 000 лв., а планът включва: двуетажна постройка – детска ясла за 2 групи по 15 деца на възраст от 10 месеца до 3 години.
„ Радвам се, че на този ярък празник – на вярата вярата и любовта сме се събрали по подобен прекрасен мотив – построяването на още един нов дом за нашите деца. Благодаря на Правителството за взетото решение, тъй като считам, че по този начин – в границите на няколко месеца ще решим един дълготраен проблем на хората в Ахелой. Благодаря и на родителите за търпението и за това, че отстояваха този план. Срокът за осъществяване е 5 месеца и имам вяра, че напролет децата ще могат да влязат в една прелестна нова ясла ”, сподели кметът Иван Алексиев. Екипът от преподаватели насочи признателност за прелестното начало на новата образователна година, а шефът Катя Вражева сподели на формалните лица пространствата в актуалната детска градина, които наскоро бяха напълно актуализирани по оперативна стратегия „ Региони в напредък ”. Филиалът на Детска градина „ Теменуга ” ще разполага с задоволително пространство за игри и занимания на дребните деца. Всяка група ще има своя спалня, съблекалня, разливочна, санитарни и помощни пространства и кътове за игра.
Дейностите ще се изпълнят с материали според санитарно–хигиенните условия. Проектното решение планува настилките да са от гранитогрес, теракот и ламинат, стените на тоалетните от фаянс на височина най-малко 2 м, а всички тавани и останалите стени да са боядисани с латекс. Дограмата е PVC. Предвидена е каменна обшивка и обшивка с декоративни тухли, отчасти в зоната на партера и втория етаж. В двора също ще има самостоятелен ъгъл за игри навън, друг от този за по-големите деца. Новата постройка ще разполага със независимо котелно помещение, лекарски кабинет, рампа за деца с увреждания и паркинг. Предимство на яслата е, че тя ще бъде ситуирана в непосредствена непосредственост до съществуващото учебно заведение и детска градина.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР