Поморие. С нов съвременен облик и повишена енергийна ефективност се

...
Поморие. С нов съвременен облик и повишена енергийна ефективност се
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов инспектира санираните сгради на Районното управление на МВР и „Пожарна безопасност и защита на населението” в Поморие

Поморие. С нов актуален образ и нараснала енергийна успеваемост се снабдиха санираните здания на Районно ръководство – Поморие и Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Поморие, след осъществени планове по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014 – 2020 година. Това оповестиха от ОДМВР-Бургас . Зданията, значими за всички поданици и посетители на крайморския град, са с към този момент понижени разноски за сила и извънредно енергийно ползване. Условията за живот и работна среда в сходство с критериите за стабилно развиване са внезапно нараснали. Успешните действия по плановете бяха инспектирани директно след разкриване разширението на пътя Слънчев бряг - Бургас от премиера Бойко Борисов, районния министър Николай Нанков, регионалния шеф – Вълчо Чолаков, Директорът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” основен комисар Николай Николов, сиректора на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов, кмета на Община Поморие Иван Алексиев, кметовете на прилежащи общини и депутати.
Енергийната успеваемост на постройките на Районно ръководство – Поморие и Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Поморие е осъществена с бюджет от близо 1 230 млн. лв., като за интервал от 20 месеца са сменени всички дограми, топлоизолирани са външните стени и покривите, осъществена е цялостна замяна на осветлението в постройките, в това число външното фасадно осветяване. Въведени в употреба са енергоефективни светлоизточници и осветителни тела със модерно ръководство. Очакваният брой ползватели на обновените здания на вътрешното ведомство в крайморския град е близо 260 000 души, като измежду тях с изключение на директните ползватели (служителите в двете структурни звена), са включени жителите и българските и задгранични посетители на Поморие, посещаващи известния балнеотуристически център освен през дейните летни месеци.
Гостите се срещнаха с опциите на системата за видеонаблюдение, инсталирана на територията на Поморие, която преди броени дни бе надградена с нови 48 камери. Презентацията реализира кмета на Община Поморие – Иван Алексиев, който съобщи че: „ системата за видеонаблюдение е голяма, като потенциал и благоприятни условия. В момента е на изпитателен период, само че доста скоро ще бъде пусната публично. Под наблюдаване са, както целият град, по този начин и входовете и изходите му. Камерите са разнообразни според от територията, която следят – някои са стационарни, други – 360-градусови. Предстои разширение на построената системата към Ахелой и Каблешково ”.
48-те камери са ситуирани в 24 основни точки в Поморие, както и на кръстовището на Ахелой. Освен в Общината, мониторинг център има и в Районно ръководство - Поморие, като софтуера на камерите има опция за следене на номера в две местоположения (нощен и дневен режим) и различаване на лица (също в нощен и дневен режим).

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР