Поморие. НЧ Просвета 1888 Поморие, Културна организация Арт Мелпомена Бургас

...
Поморие. НЧ Просвета 1888 Поморие, Културна организация Арт Мелпомена Бургас
Коментари Харесай

Бургас: Спектакълът “Малко комедия” ще бъде представен в Поморие на 28 август

Поморие. НЧ „ Просвета 1888 ” Поморие, Културна организация „ Арт Мелпомена ” Бургас и Театрална къща „ Viva Arte ” - София показват: Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански в спектакъла „ Малко комедия ”. Постановката ще гостува в Поморие на 28 август 2019 година от 20.00 часа в залата на читалище „ Просвета 1888 ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Поморие . В „ Малко комедия ” вземат участие едни от най-успешните български артисти, а техните герои ни карат да се замислим кое е значимо в живота и какви полезности ни управляват – всичко това, поднесено с доста смях.
„ Малко комедия ” в действителност е не една, а цели две обединени театрални пиеси: „ Предложение ” и „ Мечка ” по текстове на гениалния съветски създател А. П. Чехов, режисьор е Борислав Чакринов. В комедията „ Предложение ” на напред във времето излизат гордостта, инатът и копнежът за същинска обич, която да не е подчинена на материални полезности. Героите не осъзнават, че житейското им време изтича прекомерно бързо, че човешката непосредственост и положителните връзки могат да станат жертви на тяхната безсмислена твърдоглавост. Копнежът за непосредственост, който изпитват един към различен, им се изплъзва и даже ги разболява. И все пак, съвсем до края на постановката, те не отстъпват от нищожните си мании за лична стойност и криворазбрана горделивост. Комедията „ Мечка ” споделя шеговито патетичната история на вдовицата Попова, която е твърдо решена да обича до гроб починалия си брачен партньор, само че не съумява да удържи на обещанието си, съблазнена от кредитора на фамилията. Двамата се сблъскват в неуместен спор за любовта: кой е по-верен и непрекъснат – мъжът или дамата. В увлечението си за превъзходство един над различен те даже се провокират на двубой, само че както всички комедии, по този начин и тази приключва с благополучен край. След безкрайни разногласия двамата герои се влюбват и с шеметно съмнение напред – обратно, провокирано от горещото привличане един към различен, се събират.
Билети се продават на каса в центъра на града пред Лунапарка. Работно време: от 17.30 часа до 22.30 часа телефон за информация: 0898/ 420 537.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР