Помните ли когато Facebook промениха дизайна си и всички полудяха?

...
Помните ли когато Facebook промениха дизайна си и всички полудяха?
Коментари Харесай

Напълно нормалните неща, които в миналото са били скандални

Помните ли когато Фейсбук трансформираха дизайна си и всички полудяха? Но скоро по-късно осъзнаха, че е огромна нелепост и го претърпяха?
Оказва се, че този тип реакция напълно не е непознат на човечеството и нещата, на които се любуваме всеки ден също са били обект на всеобща нервност.

1. През 19 век да четеш в леглото се е смятало за аморално и рисково. Смятало се за рисково, тъй като можеш да заспиш на запалени свещи, които могат да изгорят дома ти до основи.
Кафето не е било толкоз обичана напитка преди няколко века, както е в този момент. През 16 век в Мека се е считало за напитка, която може да даде начало на политически разногласия и протести, което довело до неговата възбрана. През 17 век в Европа било наричано дяволска напитка, поради ислямския си генезис и метода, по който било показано на общността.

2. През 1750 Джонас Ханауей станал обект на насмешки и даже бил замерян с боклуци, тъй като се осмелил да употребява чадър, до момента в който валяло в Лондон. Тогава чадърите не се употребили в Англия, тъй като се считали за „ прекомерно френски “.

3. Модерният бански костюм бил толкоз абсурден, че неговият основател Луи Реар не могъл да откри модел, който да го облече и по тази причина наел стриптизьорка. Банските се смятали за неверни от Ватикана и били неразрешени в някои щати в Съединени американски щати до 40-те години на 20 век.

4. Много хора вярвали, че въздухът през нощта е токсичен до началото на 20 век. Хората се страхували да излязат на открито през нощта, а някои даже не желали да отварят прозорците си от боязън да не се разболеят. След това се схванало, че заболяванията се популяризират посредством комарите, а не по нощния въздух.

5. Смятало се, че разпространяването на печатните книги ще докара до заличаването на цивилизациите. Учените от това време се тревожели, че достъпът до книги ще повреди на обществото. Иновации като библиографът и резюметата на книги били основани в отговор на терзанията им.

6. Хората мразели колите през 1920 година, тъй като се страхували, че предизвикват предизвикателното държание на младежите. Да имаш кола се смятало, че прави младежите по-малко религиозни, карало ги да вършат секс, да правят закононарушения и да не слушат родителите си. Администраторите в колежите считали, че колите разсейват студентите от ученето и ги карали да напущат учебно заведение.

7. През 1878 година Британското държавно управление разгледало новото откритие на Томас Едисън – крушката. Те открили, че концепцията била „ задоволително добра за презокеанските им съседи, само че недостойна за вниманието на практичните и учени мъже. “

8. Въпреки че през днешния ден книгите с комикси са културна институция, Америка считала, че те са същинско зло и коренът на младежката престъпност. Често се стигало до обществени изгаряния и доста градове прокарали закони, които забранявали продажбата на комикси на деца.

9. По време на сухия режим моралните настойници били против това да се разрешава на младежите да пият газирани питиета, тъй като считали, че в те скрито били смесвани с корав алкохол. Един свещеник даже твърдял, че газираните питиета проваляли младежта и ги превръщали в „ диви нощни изроди “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР