Помните ли какви сте били като тийнейджъри ? Помните ли

...
Помните ли какви сте били като тийнейджъри ? Помните ли
Коментари Харесай

5 родителски грешки, които вбесяват тийнейджърите

Помните ли какви сте били като младежи? Помните ли това възприятие на непрекъснато неспокойствие, което изпитвахте – от хората в близост, от учителите, от съучениците и най-много от родителите?
Сега, когато сте към този момент родители, имате неповторим късмет да изпитате цялата ирационалност на юношеския яд, който сякаш може да избухне напълно от нищото. Има куп неща, които пораждат неспокойствие измежду подрастващите. Удивително е, че те наподобяват доста разумни и обосновани.
Ето някои от тях, събрани от Your Teen Mag. 

Не виждат положителното, което ние вършим

Много младежи работят, учат и вървят на спомагателни уроци. И спортуват. Освен това вземат участие в разнообразни обществени планове. Посещават и курсове, с цел да се приготвят по-добре по изучаваните предмети. Те до полунощ седят над домашните си, с цел да могат да се оправят с учебното заведение.
Обяснимо е те да реагират, в случай че освен това състояние въпреки всичко някой ги укорява, че са мързеливи, тъй като примерно юношата е не запомнил и не е изхвърлил боклука. Може би това не се случва на множеството деца. Но не може да се отхвърли, че постоянно техните пропуски и неуспехи притеглят повече вниманието на възрастните, в сравнение с сполучливите им дейности.

Настояват да говорям с тях, когато ние не искаме 

Ако детето ви се е върнало от учебно заведение в неприятно въодушевление или ненадейно е престанало да поддържа връзка с приятеля си, или пък към този момент не ви споделя какво се случва в кръжока, който посещава, попитайте го какво се е случило.
Ако обаче не желае нищо да ви споделя не настоявайте, не му досаждайте.
Тинейджърите не обичат да приказват за нещата, които към момента претърпяват. И когато възрастните упорстват за отговори, тийнейджърте вземат решение, че ги притискат в ъгъла.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР