Ползите от авокадото са неоспорими. То съдържа богат спектър от

...
Ползите от авокадото са неоспорими. То съдържа богат спектър от
Коментари Харесай

Лесни маски за здрава, красива и защитена коса

Ползите от авокадото са неоспорими. То съдържа богат набор от потребни субстанции, в това число 20 разнообразни витамини и минерали. Сред тях с най-високи количества в 100 г плод са витамин К, фолат, витамин С, калий, витамин В5, витамин В6, витамин Е, както и магнезий, манган, мед, цинк, желязо, фосфор, и витамини А, В1, В2 и В3.
 авокадо Thinkstock/Getty Images
От този плод могат да се подготвят чудесни маски за коса, които да създадат косата по-красива и в това време здрава.
 
Домашните маски с авокадо могат да оказват помощ на косата ви да порасне по-бързо. За задачата би трябвало да смесите едно авокадо с 2 жълтъка, 2 супени лъжици тривитаминол и 2 супени лъжици прясно мляко. Сместа би трябвало да престои върху косата ви към 30 минути, след което да я отмиете с топла вода.
 о ThinkStock/Getty Images-->
Ако косата ви е изтощена, домашните маски от авокадо ще са извънредно потребни за вас. За маската ви би трябвало едно авокадо, една четвърт от кофичка от кисело мляко и няколко капки бадемово масло. Сместа се оставя на косата за 15 минути, като би трябвало да се нанася най-малко два пъти седмично.
 коса ThinkStock/Getty Images
Авокадото е уместно и за доста сухи коси. Смесете едно авокадо с три супени лъжици зехтин, като нанесете сместа по цялата дължина на косата си и я оставите за към половин час, след което я измиете. Не е целесъобразно да употребявате тази маска повече от два пъти в месеца, с цел да не омазните косата си.
 Авокадото предизвиква най-вече контузии след порязване при рязането на неговата кора Thinkstock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР