Ползи от яйцата за здравето – заслужава си да ги

...
Ползи от яйцата за здравето – заслужава си да ги
Коментари Харесай

Ползи от яйцата за здравето – укрепват имунната система

Ползи от яйцата за здравето – струва си да ги консумираме по-често

Независимо дали обичате яйца или не, сигурна съм, че постоянно ще намерите няколко в хладилника.

Ям яйца за закуска, освен тъй като одобрявам усета им, само че и тъй като неотдавна разбрах, че такава закуска има доста преимущества. Оказва се, че яйцата са доста потребни.

Яйцата съдържат витамини A, D, E, както и B12, рибофлавин и фолати, йод, желязо, калций, цинк и селен. Много неща, нали?

Яйца и холестерол
Чували сте, че яйцата са нездравословни, тъй като съдържат холестерол?
Не е правилно. Разбира се, има холестерол в яйцата, само че друг, който води до задръстване на кръвоносните съдове. Според диетоложката Джени Ненуик в изявление за шведския уебсайт “Aftonbladet ”, яйцата съдържат липопротеин с висока компактност (добър холестерол), както и доста други здравословни детайли.

1.Отслабнете благодарение на яйца
Богатата на протеини закуска, колкото и да е необичайно, може да ви помогне да отслабнете.

Според проучванията, нискокалоричната диета, в композиция с яйца за закуска, може да ви помогне да отслабнете два пъти по-бързо. Благодарение на яйцата, няма да почувствате апетит за дълго време, което ще помогне да се въздържате от приема на спомагателни калории.

2.Яйцата укрепват имунната система
Като се има поради, че зимата си отива и телата ни имат потребност от витамини, а сезонът на настинките и грипа към момента не е минал, време е да прибегнем до яйцата, с цел да засилим имунитета си. Проучванията демонстрират, че две яйца в ежедневната ви диета ще ви оказват помощ да се предпазите от инфекции, вируси и елементарна простуда. Едно яйце съдържа 22% от целесъобразния дневен банкет на селен, детайл, за който се знае, че е от огромна изгода за подсилване на имунната система.

3.Подобряване на паметта
Чували ли сте в миналото за аминокиселината холин? Тя въздейства върху нервните сигнали, които ни оказват помощ да запомним неща, като да вземем за пример, къде сме оставили ключовете или портфейла си.

4.Чудодейно средство за очите
Лутеинът оказва помощ на очите ви да поддържат остро зрение. Ново изследване сподели, че яйцата са богати на лутеин и по този метод са положителни за очите ви. Лутеинът се създава естествено от очите ви и защищава ретината от увреждане.

5.Борба с депресията
Витамин D е непълен, изключително през зимата. Но яйцата ще ни оказват помощ. Витамин D също е доста потребен за поддържане на верния киселинно-алкален баланс на устата и костите. Витамин D оказва помощ и в битката с депресията!

6.Укрепване на скелета
Когато ядете яйца, получавате калция, нужен за подсилване на човешкия скелет и попречване на остеопорозата.

7.Ползи за кръвта
Яйцата съдържат огромно количество фолиева киселина, нужна за образуването на нови червени кръвни кафези. Хората без фолати са изложени на риск от развиване на анемия. Фолатът е значим и за вярното развиване на плода в утробата. Полезна информация за тези, които се готвят да станат майки.

8.Яйцата забавят процеса на стареене
Както към този момент споменахме, яйцата съдържат аминокиселини, които вземат участие в образуването и регенерацията на клетките, което може да помогне в битката против стареенето. С придвижване на възрастта, дружно с това, потребността от витамин D се усилва. За хора над 60 години целесъобразната доза е 10 микрограма. Едно яйце съдържа приблизително 0,7 микрограма витамин D.

9.Намаляване на риска от сърдечни болести
Учени от Канада откриха директна връзка сред ястия, които съдържат яйца и понижения риск от сърдечно-съдови болести и някои типове рак. Причината за това се крие в два значими антиоксиданта: триптофан и тирозин, които се намират в яйцата. Хората с невисок LDL (липопротеини с ниска плътност) са изложени на по-голям риск от сърдечни болести. Както се оказа, яйцата могат да покачат LDL и затова да понижат риска от сърдечно-съдови проблеми.

10.За създаване на мускулите
Много хора, които желаят да натрупат мускулна маса, употребяват доста яйца. Яйцата са богати на протеини, които ще оказват помощ за построяването на мускулите.

11.Яйцата пазят кожата, косата и ноктите
Сред изобилието от други потребни свойства, яйцата се съдържат и огромен брой витамини от група В и омега-3 мастни киселини, които оказват помощ за поддържане на здрава кожа, коса и нокти.

Вижте още: Избелване на облеклата по френски способ. Искряща белота

Сигурна съм, че към този момент знаете, че яйцата са потребни за вашето здраве, само че може би тази публикация е добавила нови обстоятелства за яйцата, за които не сте чували.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР