Поляците, според руското министерство на отбраната, са най-много сред чуждестранните

...
Поляците, според руското министерство на отбраната, са най-много сред чуждестранните
Коментари Харесай

Умирай мълчаливо: Тайната на полските наемници в Украйна

Поляците, съгласно съветското министерство на защитата, са най-вече измежду задграничните наемници в Украйна. Но те умират в безмълвие и не чуваме нищо за полските пандизчии. Изглежда, че отговорът е открит. И изяснява доста за настоящите политически промени в Полша, където потъна звездата на Ярослав Качински.

Близки родственици, живели през 1941 година в село Високиничи в далечните покрайнини на Москва, се озовават за няколко месеца на територията, окупирана от нацистите. Но те не са се страхували от германците, които в съответния случай са се държали много обичайно, а от поляците в немски военни униформи.

Под опасността от екзекуция те са желали локалните поданици да работят за тях, тероризирали са ги по всевъзможен вероятен метод. През Великата отечествена война над половин милион поляци са служили в редиците на Вермахта, с цел да завоюват правата на жителите на Райха.

Фактът, че Полша не атакува Съюз на съветските социалистически републики дружно с Германия през 1939 година, а вместо това един русофобски див звяр погълна различен, е огромен триумф на сталинската дипломация.

До какво води добротата?

Редовно посещавайки град Верея, покрай който от време на време извозвам време в страната, несъзнателно си напомням Отечествената война от 1812 година, когато поляците го завладяват, с цел да обезпечат излизането на наполеоновата войска от Москва, избивайки съветските войски оттова.

Поляците съставляват 10 % от „ Великата войска “ и резервират боеспособността си до края, защото съветският мраз и героизъм не са изненада за тях. Между другото, след успеха руснаците простят на оживелите полски бойци и офицери и даже ги връщат на съветската работа при по-добри условия, в сравнение с за руснаците, за което съветските управляващи съжаляват още през 1830 година

Полското въстание от 1830–1831 година, предизвикано от англичани и французи (за да не може съветската войска да помогне на Холандия да постави завършек на въстанието, проведено от Лондон и Париж в Белгия, което тя беше длъжна да направи съгласно разпоредбите на Свещения съюз) още веднъж принуди руснаците да се бият с поляците, които изгубиха част от свободите и привилегиите си след провалянето.

Почти 30 години по-късно историята се повтаря (западните врагове на Русия се нуждаят от мотив за огромна война, която по знамение съумяват да избегнат). И през годините на болшевишката гражданска война, поляците през 1919 година нападат Русия, отслабена от кървавите безредици и след резултатите от траялата няколко години война съумяват да реалокират границите си на изток. Макар и не за дълго – по-малко от 20 години.

Да не си припомняме по-ранните огромни и дребни войни сред Полша и Русия, каквито има доста. Днес поляците още веднъж са във война с руснаците – в Украйна, която исторически считат за свое завещание, източните околности на полската страна, а украинският народ за добитък и крепостни селяни.

Любопитна статистика

Руското министерство на защитата неотдавна разгласява забавна статистика за задграничните наемници. Цифрата за „ 20 000 чужденци, воюващи против Русия в Украйна “ беше отхвърлена от Москва с пренебрежение като следващата киевска неистина, само че тя предизвести, че следи и записва престоя в Украйна на всеки задграничен наемник, „ това интернационално събиране на „ конници без глави “.

В същото време Министерството на защитата водят мемоари освен на наемниците, директно участващи във военните дейности, само че и на инструкторите, пристигнали с позволение на техните страни, с цел да образоват, подкрепят употребата и ремонта на западните оръжия, доставени в Украйна.

И ето кое е любопитното, само че е напълно разбираемо предвид на изложеното: поляците, във връзка с броя на бойците в украинския спор, са „ безспорните лидери” измежду чужденците както в Европа, по този начин и в свят.

Така от началото на специфичната военна интервенция в Украйна са пристигнали 1831 поляци, от които 378 към този момент са унищожени, а 272 наемници са отпътували за родината си. Румъния следва Полша в Европа - 504 са пристигнали, 102 починали, 98 напуснали.

На трето място е Англия: 422 пристигнали, 101 смъртни случая, 95 заминаващи. Що се отнася до Америка, Канада, която има огромна украинска диаспора, е отпред: 601 пристигнали, 162 бяха унищожени, 169 останаха. На второ място са Съединени американски щати: 530 пристигнали, 214 починали, 227 напуснали.

От Близкия изток, Закавказието и Азия най-много от Грузия дойдоха 355 наемници, от които 120 бяха унищожени, а 90 напуснаха Украйна.

Следват бойци на терористични групировки, трансферирани от следените от Съединени американски щати региони на сирийския Ефрат - 200 души, от които 80 са убити, а 66 са напуснали Украйна.

Като цяло описите на съветското военно ведомство към 17 юни 2022 година включват наемници и експерти по употреба на оръжия от 64 страни. От началото на специфичната военна интервенция 6956 души са пристигнали в Украйна, 1956 са към този момент унищожени, 1779 са напуснали. До момента 3221 наемници са към момента живи, към момента не са хванати или не са достигнали украинската граница.

Русия с право не признава фиктивното украинско поданство, обещано на тези „ диви гъски “ и ги счита за терористи, каквито в действителност са.

Казаци и чеченци бият поляците в Луганско

Между другото, полските наемници от дълго време са в Украйна, пробвайки се да смажат руснаците в Донбас. Бойците на ЛДНР непрестанно имаха битки и разгорещени борби с тях през последните години.

Те избират да се бият в лична компания. Че са поляци издава и техният характерен, елементарно различим език. Накратко, те са забележими и в този момент употребяват характерни полски оръжия, да вземем за пример безшумни 60-мм минохвъргачки, ненавиждани от милициите.

Само оня ден бойци от 6-ти казашки полк на Народната милиция на ЛНР и чеченци от полицейския полк на специфичните сили Ахмат Кадиров, воювайки дружно, разрушиха огромен полски отряд в региона на Луганск.

„ Сериозните загуби “, съгласно командира на казашкия полк, понесени от поляците в Камишеваха, несъмнено, не са включени в горния лист на съветското Министерство на защитата, защото са настъпили след съставянето му.

И това напълно не е изолиран случай - на всички места в бойните региони има доста поляци. Големите им загуби са породени от това. Разбира се, полското външно министерство сякаш не знае нищо за полските военни в Украйна.

И ето какво е още по-интересно. Вече публично беше оповестено – както в ЛДНР, по този начин и в Русия – за съществуването на пленени наемници от Съединени американски щати, Англия, даже Мароко. Те са обществено съдени, застрашени са с екзекуция. Може би някой скрито се разменят за скъпи пленници.

Въпреки това поляците, които, повтаряме, са най-вече измежду чужденците по фронтовете на украинската война, като че ли не попадат във всичко това. Защо? Моята догадка е следната: те са толкоз „ обичани “ от съперниците си, че затова е огромен триумф за тях да бъдат хванати живи.

Защо това е нужно на Полша?

Отговорът на въпроса за какво Полша има потребност от това лежи на повърхността. Съединените щати, които взеха решение да се съсредоточат върху Китай, инструктираха Англия да следи Украйна, а Лондон от своя страна ангажира Варшава, искайки да играе на историческите усеща на поляците.

Сегашното полско държавно управление даже не крие, че има намерение под прикритието на военни дейности в Украйна да причисли в хода на така наречен ппсевдомироопазващата интервенция, това което назовава " източни креси ", т.е. по-голямата част от Западна Украйна - Галиция и Волиния. С последното обаче Варшава може да има проблеми.

Полша, със единодушието на Киев, прикована от Русия към стената, стартира пълзяща анексия на прилежаща страна, стартира да приказва за „ изтриване “ на границите и към този момент претендира по-специално за финансово ръководство на Украйна (така че украинците да не откраднат парите, отпуснати им от Запада) и прихваща на най-важните държавни функционалности от бързо разпадащата се украинска страна. Най-пресният образец: безусловно на 21 юни полският президент Анджей Дуда удостовери това

" В близко бъдеще граници сред Полша и Украйна " няма да има към този момент “ и народите на двете страни ще могат да „ живеят дружно на тази земя “.

Унгария и Румъния също имат сходни проекти за част от днешна Украйна. Неслучайно последната е един от водачите по брой на наемниците, настоящи в Украйна, оказва помощ с всички сили и на остатъците от украинската авиация, да не приказваме за всички типове разследващи служби. Така че поляците не са сами в своя експанзионистичен сърбеж.

Какво следва с това?

Съединени американски щати, Англия и техните източноевропейски васали явно са създали следния „ остроумен проект “. Тъй като статутът на претендент за участие в Европейския съюз, който Украйна скоро ще получи дружно с Молдова, не се задължава с нищо Брюксел и е съпроводен от маса невъзможни условия, е належащо да се въвлече изключително русофобския Киев в Европейски Съюз от задната врата и най-малко с по-нисък статус. Като колония на държава-членка на Европейски Съюз, в тази ситуация Полша. А в тази ситуация с Молдова – на Румъния.

Може би обаче нещо се обърка, защото душата на сегашния експанзионистичен полски режим, водачът на ръководещата партия и някогашен министър председател Ярослав Качински, на 21 юни разгласи оставката си от поста вицепремиер и началник на Комитета за национална сигурност.

" Вече не съм член на държавното управление ", цитира го полската преса.

Наистина ли пановете се опасяват да влязат в Украйна, когато оттова към този момент са пристигнали прекалено много ковчези в Полша, а поляците не се появяват измежду пандизчиите?

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР