Полярните мечки може да изчезнат като вид до края на

...
Полярните мечки може да изчезнат като вид до края на
Коментари Харесай

Белите мечки може да изчезнат до края на века заради климатичните промени

Полярните мечки може да изчезнат като тип до края на века, в случай че не бъдат взети ограничения против климатичните промени, оповестиха Би Би Си и Агенция Франс Прес, като цитират резултати от научно проучване.

Авторите му предизвестяват, че някои популации към този момент са стигнали до ръба на оцеляването поради топенето на арктическите ледове. Белите мечки се нуждаят от леда в Северния ледовит океан, с цел да ловуват. Когато ледът се пука, мечките са принудени да се придвижват на дълги дистанции или да стигат до сушата, с цел да се снабдят с храна за себе си и дребните си, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Ако ледът си отиде, белите мечки няма да има къде да отидат ", споделя доктор Стивън Молнар от университета в Торонто, Канада.

Полярните мечки са категоризирани от Международния съюз за отбрана на природата и естествените запаси като уязвим тип, който е изложен на огромен риск от изгубване в незначителен интервал от време. Климатичните промени са основен фактор за намаляването на популацията им.

Белите мечки понижават застрашително

В проучването, чиито резултати бяха оповестени в сп. "Нейчър Клаймът Чейндж ", учените са моделирали разхода на сила на бозайниците, с цел да изчислят докога ще мога да устоят на променените условия поради климатичните промени.

"Показахме, че понижава броят на новородените, които оцеляват, тъй като мечета ще се раждат, само че майките им няма да имат задоволително телесна лой, с цел да отделят мляко и да ги хранят ", сподели пред Би Би Си доктор Стивън Амструп, основен академик в организацията Полар Беърс Интернешънъл.

Според резултатите от проучването, при най-лошият сюжет за високи равнища на излъчвания парникови газове в идващите десетилетия е евентуално съвсем всички популации бели мечки да изчезнат до 2100 година Дори и в случай че човечеството реализира умерено понижаване на нездравословните излъчвания, няколко от популациите на северните бозайници ще изчезнат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР