Полярна въздушна маса обхвана Румъния със слана и суграшица. Жълт

...
Полярна въздушна маса обхвана Румъния със слана и суграшица. Жълт
Коментари Харесай

Полярна въздушна маса обхвана Румъния , в сила е жълт код за опасно време

Полярна въздушна маса обхвана Румъния със слана и суграшица. Жълт код за рисково време е в действие за четири окръга на страната - Браила, Бузъу, Кълъраш и Яломица.

В Букурещ от часове вали сняг на парцали. Очаква се да натрупа снежна завивка до шест-осем сантиметра, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология и допълват, че температурите са по-ниски като за началото на декември. В румънската столица градусите през днешния ден са към нулата.  

Лошото време провокира тапи в центъра на града. Властите приканват водачите да карат с изключително внимание и в регионите на окръзите Арджеш, Брашов, Бузъу, Ковасна, Харгита, Прахова и Вранча. 

Сняг ще продължи да вали в планините и в региона Молдова (Североизточна Румъния), където ще е най-студено. В останалата част от страната ще има смесени превалявания от сняг и дъжд. Ще духа мощен вятър. 

Утре (8 декември) снегът и суграшицата ще стартират от югозападните региони, а вечерта ще се разпространят и в югоизточната част на страната. Валежи се чакат и през уикенда, написа Българска телеграфна агенция. 

Градусите ще тръгнат още веднъж нагоре от понеделник.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР