„Получихме професионален анализ и добри препоръки. Много задълбочен анализ на

...
„Получихме професионален анализ и добри препоръки. Много задълбочен анализ на
Коментари Харесай

Нинова с горещ коментар след срещата си с шефа на ВАС

„ Получихме професионален разбор и положителни рекомендации. Много изчерпателен разбор на предложенията ни. Благодарим за тази среща, тъй като това са хората, които ползват законите и в работата си са се срещнали с най-вече проблеми от недобре завършени закони. “ Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща с ръководителя на Върховния административен съд Георги Колев и представители на институцията във връзка оферти антикорупционен закон на Българска социалистическа партия.



„ Както и в предходния диалог със Съюза на съдиите, имаше рекомендация да се разпише процедурата, по която президентът дефинира ръководителя на организацията, препоръчана от нас, да има по ясни правила, по които това да се случва. Ние приехме тази записка и ще бъде отразено в законопроекта. Това е допустимо и конституционно “, изясни Корнелия Нинова.



Предложенията да се извадят евродепутатите от кръга лица, тъй като са в европейска институция и не могат да бъдат разследвани от тази организация, както и да разпишем явен механизъм за предпазване и заличаване на събраната информация, с цел да не се злоупотребява с нея е било разисквано още на срещата, изясни ръководителят на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова уточни, че по време на диалога представителите на Върховен административен съд са споделили, че нормално до тях не се допитват преди да се одобри някой закон. „ Когато ние внасяме законопроект, първо ще се допитваме до експерти, с цел да можем да внесем качествени и работещи такива “, акцентира водачът на левицата и уточни, че окончателният вид на законопроекта ще бъде гледан в събота на съвещанието на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

БЛИЦ напомня, че на следващия ден следва срещата сред Нинова и основният прокурор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР