Получавали под 1000 лева, искат незабавно 50 % увеличение Бургаските

...
Получавали под 1000 лева, искат незабавно 50 % увеличение Бургаските
Коментари Харесай

Инспекторите от ДАИ Бургас по-добре да станели чистачи, заплатите им били африкански

Получавали под 1000 лв., желаят неотложно 50 % нарастване

Бургаските инспектори от изпълнителната организация Автомобилна администрация (ИААА), придобила гражданственост като ДАИ, излязоха на алегоричен митинг пред постройката на дирекцията на бул. “Ген.Вазов “ през днешния ден.

С плакати: „ Търпението ни се изчерпва “, „ Не желаеме африкански заплати “ и „ Равен труд, равни условия, равна заплата “ те настояха за незабавни нараствания - 50 % още от този месец, тъй като по думите им даже чистачките получавали повече от тях.

Бургаска област е най-голямата, отговаряме за Ямбол и Сливен, имаме три прохода и автомагистрала. Работим непрекъснато. Правим инспекции при 40 градуса в рейсовете, наскърбяват ни. Изкарват ни най-големите рекетьори, а ние изпълняваме закона, настояват те.
 Фиша със заплатата на чиновник на ИААА
Според ръководителят на синдикалната организация Александър Иванов възнагражденията в ИААА били унизително ниски.

 „ Мога да ви покажа и заплатата на един контрольор – чисто 950 лев. Не може да има европейски заплати с африкански способи за заплащане. Ние работим с над 40 нормативни документа и наставления “, сподели той.

На 25 юли протестиращите ще се срещнат с министъра на превоза Георги Гвоздейков и в случай че той не извърши настояванията им – излизат в неопределен митинг. Те настояват, че изп.директор на ИААА Бойко Рановски въвел нова конструкция, която провокирала безпорядък в звеното.

Вижте повече във видеото:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР