Полското контраразузнаване обяви, че е задържан министерски служител по обвинение,

...
Полското контраразузнаване обяви, че е задържан министерски служител по обвинение,
Коментари Харесай

В Полша арестуваха министерски служител за шпионаж в полза на Русия

Полското контраразузнаване разгласи, че е арестуван министерски чиновник по обвиняване, че е дал на Русия сведения за полската позиция по газопровода "Северен поток-2 ", който е плануван да свърже Русия и Германия, заобикаляйки Полша, предадоха Франс прес и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.
"По информация на контраразузнаването Марек В. е бил в контакт с офицери от тайните служби на Руската федерация и им е предавал сведения за значими вложения от позиция на ползите на Република Полша ", по-специално за "Северен поток-2 ", съобщи Станислав Жарин, прессекретар на полския министър координатор на специфичните служби.
Според полски медии чиновникът е работел в министерството на енергетиката. Жарин съобщи, че той работел по планове от стратегическо значение за полските енергийни инфраструктури и по молби за европейски дотации за диверсифициране на доставките на природен газ, които сега значително се правят от съветската компания "Газпром ".
Марек В. бил арестуван на 23 март и е в предварителния арест за три месеца. Той може да получи до 10 години затвор.
Полша е твърдо срещу плана "Северен поток-2 ", който е плануван да минава през Балтийско море и по този начин да заобикаля териториите на Украйна и Полша, през които минава сега съветският природен газ. Според Варшава този план е политически и цели да усили средствата за напън на Москва над Източна Европа, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР