Полският президент Анджей Дуда заяви, че убитият при нападението в

...
Полският президент Анджей Дуда заяви, че убитият при нападението в
Коментари Харесай

Анджей Дуда: Убитият в Страсбург поляк е опитал да предпази други хора

Полският президент Анджей Дуда съобщи, че убитият при нападението в Страсбург предходната седмица поляк се е опитал да защищити други хора, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Барто Орент-Неджелски умря през вчерашния ден, откакто бе прострелян при офанзивата в четвъртък. С това броят на убитите при нападението се усили до пет.

Тридесет и шест годишният Орент-Неджелски, родом от Катовице, е живеел в Страсбург, където работел в Европейския парламент и като публицист.

Анджей Дуда написа тази заран в профила си в Туитър, че е виждал Орент-Неджелски и е знаел кой е. Полският президент сподели, че е шокиран от гибелта на журналиста, и изрази възхищението си от опита му да защищити други хора.

Твърди се, че Орент-Неджелски се е сбил с въоръжения нападател, като по този метод му е попречил да влезе в многолюден клуб и да убие още хора.

Полякът стоял пред едно от заведенията край коледния базар дружно с 28-годишния италиански публицист Антонио Мегалици. Двамата се пробвали да попречат на нападателя да влезе в заведението, заяви Франс прес, базирайки се на очевидци.

Мегалици също бе погубен при офанзивата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР