Полският президент Анджей Дуда бе разкритикуван днес от политическите си

...
Полският президент Анджей Дуда бе разкритикуван днес от политическите си
Коментари Харесай

Полският президент бе разкритикуван заради думите си, че Европейският съюз не е толкова важен за поляците

Полският президент Анджей Дуда бе неодобрен през днешния ден от политическите си съперници по тази причина, че назова Европейския съюз "въображаема общественост ", която не е толкоз значима за поляците, заяви Асошиейтед прес.

Дуда е съдружник на ръководещата партия "Право и правдивост ", която влезе в спор с Европейски Съюз поради спорна промяна в правосъдната система, която Брюксел дефинира като нарушение на върховенството на закона.

"Когато решим личните си въпроси, тогава ще се занимаваме с европейските. За момента дано ни оставят на мира и дано ние оправим Полша, тъй като това е най-важното ". Най-важното е общността ни тук, в Полша, сподели той.

Дуда и чиновници на държавното управление настояват, че промените, които дават на ръководещата партия огромни пълномощия над съдилищата, са демократични и съдиите ще се регистрират повече пред обществото. Европейски Съюз и доста правозащитни организации обявиха, че измененията ще подкопаят независимостта на правосъдната власт.

Реакцията против думите на Дуда в Полша бе мощна, а някои анализатори даже показаха опасения, че полските управляващи могат да поведат страната към излизане от Европейски Съюз.
Основният водач на опозицията и ръководител на партията "Гражданска платформа " Гжегож Схетина съобщи, че Дуда не схваща каква "вреда нанасят сходни думи на облика и репутацията на Полша ".

Лидерът на Полската селска партия Владислав Кошиняк-Камиш упрекна Дуда, който е практикуващ католик, че отхвърля концепциите на един от най-големите полски престижи, починалия папа Йоан Павел Втори, който поддържаше участието на Полша в Европейски Съюз.

В тирада в град Лежайск Дуда упрекна Европа, че през 1945 година е оставила Полша на произвола на ориста и под контрола на Съюз на съветските социалистически републики. Затова Полша има право да има упования от Европа, а поляците "имат правото да ръководят тук и да вземат решение каква Полша желаят ".

Полша се причисли към Европейския съюз през 2004 година, което докара до 14 години на мощен стопански напредък, подхранван от милиардите евро, получени от разнообразни европейски фондове, отбелязва АП.

Членството в Европейски Съюз донесе нови свободи за поляците да пътуват, работят и учат в Европа. От тези благоприятни условия се възползваха милиони хора. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че подкрепящите участието в Европейски Съюз поляци са към 80 %.

Говорителката на ръководещата партия Беата Мазурек съобщи, че "Право и правдивост " няма желание да изтегля Полша от Европейския съюз. "Ние сме част от Европейски Съюз и членове на Европейски Съюз. Абсолютно нищо не може да промени това ", акцентира Мазурек.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР