Полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че бившите комунистически страни, които

...
Полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че бившите комунистически страни, които
Коментари Харесай

Бившите комунистически страни все още се нуждаят от еврофондовете, каза полският премиер

Полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че някогашните комунистически страни, които са членки на Европейския съюз, към момента се нуждаят от високи равнища на финансиране от еврофондовете, с цел да могат да догонят виталните стандарти на западните си сътрудници, съобщи " Асошиейтед прес ".

На взаимна конференция с гостуващия във Варшава словашки министър председател Петер Пелегрини Моравецки сподели, че страните от Източна Европа към момента са по-изостанали от Запада, тъй като след Втората международна война не са имали " шанса " да могат да се развиват изцяло в стопански проект.

Полският министър председател означи, че виталният стандарт и инфраструктурата на европейския Изток остава под нивата на европейския Запад.

Изявлението на премиера на Полша идва по време, когато се оповестява за проекти да бъде понижено с милиарди евро финансирането за страните от Централна Европа в идната бюджетна рамка на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година Смята се, че това частично е наказателна мярка против Полша и Унгария поради неспазване на върховенството на закона и отхвърли им да одобряват мигранти, означи АП. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР