Полският премиер Доналд Туск каза, че 5 милиарда евро (5,5

...
Полският премиер Доналд Туск каза, че 5 милиарда евро (5,5
Коментари Харесай

ЕС отпуска 5 милиарда евро на Полша до края на годината, докато новото правителство работи за възстановяване на върховенството на закона

Полският министър председател Доналд Туск сподели, че 5 милиарда евро (5,5 милиарда долара) идват алегорично в точния момент за Коледа. Парите са ориентирани към подкрепяне на страните от Европейски Съюз да се възстановят от енергийната рецесия, последвала нашествието на Русия в Украйна предходната година, и да понижат зависимостта си от съветските изкопаеми горива.

„ Това не е просто подарък. Това са съществени пари, предопределени за нашия енергиен суверенитет и ние ще се опитаме да похарчим тези пари доста бързо и рационално “, сподели той на конференция дружно с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в коридорите на срещата на върха на 27-те страни членки.

Парите ще стартират да текат заради уговорките на държавното управление на Туск да възвърне върховенството на закона, само че би трябвало да се подхващат още стъпки, преди всички да бъдат освободени. Туск и неговите съдружни сътрудници завоюваха националните избори в Полша, обещавайки да възстановят върховенството на закона и демократичните полезности.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР