Полските власти решиха да национализират дела на Газпром в Europol

...
Полските власти решиха да национализират дела на Газпром в Europol
Коментари Харесай

Полша национализира дела на Газпром в своята част от газопровода Ямал-Европа

Полските управляващи взеха решение да национализират каузи на Газпром в Europol Gaz, оповестява вестник Rzeczpospolita. Това е операторът на полската част от газопровода Ямал-Европа. Дялове в него имат Газпром, PGNiG и Gas Trading.

Решението за национализацията е взето от полския министър на икономическото развиване и технологиите Валдемар Буда по искане на Агенцията за вътрешна сигурност, оповестява Rzeczpospolita.

Съгласно решението, което влиза в действие неотложно, министърът вкарва краткотрайна насилствена администрация във връзка с съветското сдружение ПАО " Газпром ". За началник на краткотрайната администрация е назначен Радослав Квасницки, умел правист и специалист по въпросите на горивата и газа, показва изданието.

Транснационалният газопровод " Ямал-Европа " минава през територията на четири страни - Русия, Беларус, Полша и Германия. Досега Газпром и полската PGNiG имат по 48% дял в EuRoPol Gaz, до момента в който PKN Orlen има 4%, оповестява Rzeczpospolita.

През септември Полша наложи наказания на съветската компания Gazprom Export и съобщи, че нейните активи ще бъдат замразени. Днес стана ясно, че Европейската комисия е решила да отпусне 225,6 милиона евро на Германия, с цел да придобие дъщерното сдружение на Газпром.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР