Полските сили за сигурност разбиха канал за трафик на хора.

...
Полските сили за сигурност разбиха канал за трафик на хора.
Коментари Харесай

В Полша разбиха канал за трафик на хора

Полските сили за сигурност разрушиха канал за трафик на хора. След акция в три провинции са арестувани 10 души. В няколко камиона пък са открити 21 виетнамски жители.

Още за интервенцията и детайлности за схемата за незаконен трафик на хора споделя Теодора Гатева.

Полските управляващи засичат трафикантите преди няколко месеца. След дейна оперативна работа, съумяват да открият едно от употребяваните от тях транспортни средства. Това води до спецакцията късно нощес. Задържани са деветима поляци и един виетнамец.

Иззети са пари и подправени паспорти. Според следствието е открито, че началник на групата бил поляк, който самичък издирвал мигранти, които желаят да се придвижат към Западна Европа. Предполага се, че трафикантите са работили най-много с виетнамци. Използвани са камиони и кемпери чартърен. В тежкотоварните коли са били построени специфични тайници, зад същинския товар. По време на преходите мигрантите са прекарвали в тях десетки часове.
Ивона Юркевич, представител на Централното бюро за следствие: Условията, при които са пътували, са извънредно сложни и рискови. Разследването сподели, че проведената престъпна група се е занимавала с трафик на мигранти, най-вече от виетнамски генезис, по маршрута от Румъния, през Полша, с крайни дестинации Германия, Франция и Англия.
Полша е била директна спирка. Пътуването е започвало в Румъния, минавали са през Унгария и Словакия. В Полша мигрантите са разпределяни в камиони за Германия. Сумата, която виетнамските жители са плащали, е била от 5800 до 18 000 евро на човек. Арестуваните 10 души са упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група. По време на акцията на полската полиция са арестувани и още 13 души, забъркани в трафик на хора в Германия и Англия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР