Полша стана поредната държава, която легализира продажбата на марихуана за

...
Полша стана поредната държава, която легализира продажбата на марихуана за
Коментари Харесай

Първа държава в Източна Европа легализира марихуаната

Полша стана следващата страна, която легализира продажбата на марихуана за медицински цели. Аптеките в страната към този момент ще могат да продават канабис, откакто влезе в действие законодателство, регулиращо здравната марихуана, оповестява държавната осведомителна организация.

Съгласно новите правила канабисът от импортирани растения може да се употребява за произвеждане на медикаменти с рецепта в полските аптеки. Този тип лекарство обаче би трябвало първо да бъде записано в Службата за регистрация на лекарствени артикули.

Според специалисти един грам здравна марихуана ще коства 50-60 злоти (между 14 и 16.5 евро), до момента в който цената на месечен курс на лекуване ще бъде към 2000 злоти (471.5 евро).

Полската фармацевтична камара съобщи, че фармацевтите са подготвени да подготвят медикаменти, основани на канабис. Те ще могат да преминат през специфични курсове, в случай че се нуждаят от в допълнение образование.

" Предвид обстоятелството, че в Полша има близо 15 000 аптеки, голямо болшинство е оторизирано да взема медикаменти с рецепта - това е към 90% ", съобщи представител на фармацевтичното съдружие.

" Изчислено е, че до 300 000 пациенти могат да получат достъп до здравно лекуване с марихуана ", споделят от камарата.

Подлежащите на лекуване условия включват хронична болежка, провокирано от химиотерапия гадене, признаци на спастичност при множествена склероза и устойчива на медикаменти епилепсия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР