Полша спира доставките на оръжие за Украйна, това каза премиерът

...
Полша спира доставките на оръжие за Украйна, това каза премиерът
Коментари Харесай

Полша се разсърди на Украйна! Наказа я

Полша стопира доставките на оръжие за Украйна, това сподели министър председателят на страната Матеуш Моравецки в телевизионно послание, предава Българска национална телевизия. По думите му, страната ще се концентрира върху личното си въоръжаване.

-->
Информацията идва няколко часа откакто Варшава извика незабавно украинския дипломат в Полша, с цел да стачкува против думи на президента Зеленски пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Той сподели, че някои страни симулират взаимност с Украйна. Напрежението сред Киев и Варшава ескалира поради полската възбрана за импорт на украинска селскостопанска продукция.

Междувременно - съветска ракетна офанзива в Черниговска и Черкаска области. Жителите им са призовани да търсят скривалище. Според Киев, към страната са изстреляни ракети " земя-въздух ".

Според Москва, през миналата нощ са унищожени 22 дрона - 19 в акваторията на Черно море и в региона на Крим, и по един в Белгородска, Курска и Орловская области. Няма информация за жертви и материални вреди.

Днес президентът Володимир Зеленски ще се срещне с американския си сътрудник Джо Байдън във Вашингтон. Разговорът ще се организира на фона на спор в Конгреса за следващата финансова помощ на стойност милиарди долари, които администрацията на Байдън да даде на Киев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР