Полша приключи с изчисляването на щетите, нанесени на републиката по

...
Полша приключи с изчисляването на щетите, нанесени на републиката по
Коментари Харесай

Полша изчисли щетите от Втората световна война - 1 трилион долара

Полша завърши с изчисляването на вредите , нанесени на републиката по време на Втората международна война и го прави оценка в особено квалифициран отчет с обща сума от към 1 трилион $ . Това оповестява в изявление, оповестено от Sieci, представено от ТАСС, Аркадиуш Муларчик, народен представител от ръководещата партия , който оглавява група специалисти, които работят за приемане на репарации от Германия за вредите, породени от нацистка Германия по време на Втората международна война .

Политикът не е показал точната сума, която се появява в документа, само че отговаряйки на въпроса на публицисти, дали тя надвишава 1 трилион $, той отговори: " Вие сте близо . "

" Мога да кажа, че нашите калкулации доста надвишават сумата, посочена незабавно след войната ", изяснява Муларчик, припомняйки, че в отчета за военните загуби, направен през 1947 година, те се правят оценка на 48 милиарда $ за това време, което в този момент възлиза на към 850 милиарда $.
 Полша припомня на Германия за 850 милиарда $ репарации от ВСВ
Полша припомня на Германия за 850 милиарда $ репарации от ВСВ

За Германия, всички финансови искания от войната са уредени

Според Муларчик, задачата на неговата група е да " изготви отчет за военните загуби . "

" Появи се документ, който в детайли разказва вредите, породени на Полша по време на Втората международна война , документ, който най-точно показва всички опустошения от доста разнообразни вероятности ", отбелязва той.

Както осведоми депутатът, през идващите дни отчетът ще бъде показан на управлението на страната .

" Лидерите на нашата страна ще преценяват, какво да вършат с този документ , само че мисля, че обществото бързо ще научи наличието му. Мисля, че е добра концепция да публикуваме документа на 1 септември 2019 година, на 80-та годишнина от немското нахлуване против Полша ", показва той.
 Полша още веднъж прикани Германия да изплати репарации за ВСВ
Полша още веднъж прикани Германия да изплати репарации за ВСВ

Според мен въпросът за изплащането на репарации не е позволен

Темата за репарациите стартира да се разисква в Полша от юли предходната година , когато водачът на ръководещата партия Ярослав Качински съобщи, че страната в никакъв случай не се е отказвала обезщетенията на Германия .

Тогавашният министър на националната защита Антони Мачеревич разяснява пред полската телевизия, че от правна позиция Варшава има всички учредения да изиска обезщетение от Берлин .

Германското държавно управление неведнъж декларира, че не вижда причина за каквито и да било искания , защото през 1953 година Полша публично отхвърля репарации.

Във Варшава настояват, че съглашението от 1953 година е подписано в нарушаване на закона под натиска на Съюз на съветските социалистически републики и се отнася единствено до несъществуващите Германска демократична република и Полската национална република , които съгласно локалните анализатори не са самостоятелни суверенни страни .
 Европейска комисия предизвести Полша, че Европейски Съюз не е
Европейска комисия предизвести Полша, че Европейски Съюз не е " дойна крава "

Комисията очаквала по-съществен финансов принос от страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР