Полша прекрати безплатните доставки на гориво за Украйна. Това заяви

...
Полша прекрати безплатните доставки на гориво за Украйна. Това заяви
Коментари Харесай

Полша прекратява безплатните доставки на гориво за Украйна

Полша приключи безплатните доставки на гориво за Украйна. Това съобщи полският министър на климата и околната среда, Анна Москва, в изявление за портала BiznesAlert, съобщи БГНЕС.

" В началото на войната и след бомбардировките на рафинериите изпращахме гориво гратис. Сега комерсиалните доставки от най-голямата полска рафинираща компания " Orlen " [ " Орлен " ] изискват доста логистични старания ", осведоми тя, цитира Нова ТВ.

" Обикновено тези доставки се правят по тръбопроводи, тъй че трябваше да стартираме други канали за доставка. Непрекъснато ги прилагаме, като предпочитано се стремим да осигурим снабдяването на полския пазар ", добави министърът. " Горивните компании в Украйна се оправят добре. Нашите доставки са отговор на спешната обстановка, само че този бранш е добре проведен, няма пазарен капацитет ", уточни тя.

Миналата седмица украинските управляващи преустановиха държавното контролиране на цените на моторните горива, с цел да наситят пазара на фона на възходящия дефицит на бензин и дизел. Както оповестяват украинските медии, в страната има изострен дефицит на горива по бензиностанциите, водачите са принудени да стоят с часове на опашки по бензиностанциите, а те от своя страна лимитират размера на продажбите на бензин и дизел за един автомобил. Украинските медии означават, че аргументите за дефицита може да са свързани с повреди в инфраструктурата и срив в нефтопреработвателната индустрия.

Миналата седмица президентът Володимир Зеленски съобщи, че по време на телефонен диалог с френския водач Еманюел Макрон е повдигнал въпроса за доставките на гориво за Украйна наред с други тематики. Зеленски също по този начин е разискал вероятни доставки на гориво с управлението на Обединените арабски емирства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР